Trafikkaos truer: Sådan undgår du efterårs-kø

Allerede fradag eftermiddag er der en god blanding af myldertidstrafik og efterårstrafik på de danske motorveje, lyder det fra Vejdirektoratet.
Der forventes størst risiko for trafikpropper på de sædvanlige strækninger ud af København og hen over Fyn i retning mod Jylland. 

Der forventes størst risiko for trafikpropper på de sædvanlige strækninger ud af København og hen over Fyn i retning mod Jylland. 

Foto: Scanpix/arkiv

Du skal væbne dig med tålmodighed, hvis du drager på efterårsferie i bil lørdag.

Sådan lyder opfordringen fra Vejdirektoratet, der allerede nu, fredag eftermiddag, kan se en god blanding af myldertidstrafik og efterårstrafik på vejene.

- Det fortsætter fredag til klokken 19. Den store rejsedag er dog lørdag mellem 10 og 18, hvor vi forventer en del flere trafikanter på vejene, siger vagthavende ved Vejdirektoratet, Pia Richter Pedersen til Avisen.dk.

Hun fortæller, at der forventes størst risiko for trafikpropper på de sædvanlige strækninger ud af København og hen over Fyn i retning mod Jylland.

Danskerne skal besøge familie i Jylland eller sydpå og dermed er det Køge Bugt Motorvejen, Vestmotorvejen, Fynske Motorvej og motorvejene mod den dansk-tyske grænse samt Rødby og Gedser, der kommer under et gevaldigt pres.

Kør fredag efter 19

Vejdirektoratet opfordrer dermed danskerne til at tage afsted fredag, hvis der er mulighed for det.

- En del skolebørn har jo tidligt fri i dag (fredag, red.), da det jo er skolernes motionsdag. Så man har haft mulighed for at køre tidligt, hvis man har kunnet få fri fra arbejde. Hvis man har mulighed for at køre fredag efter klokken 19, kan man også gøre det, siger Pia Richter Pedersen.

Hun minder dog også om, at der er Kulturnat i København, og at der dermed kan være ekstra pres på indfaldsvejene mod København fredag eftermiddag og aften.

Vil man være helt sikker på at undgå trafikkaos, kan man også vælge at køre i løbet af næste uge, hvor der vil være tyndet ud i trafikken.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.