Trænger din mand til at træne? Sådan får du ham med

Der er masser af gode grunde til at træne med sin partner. Brug nogle af argumenterne og få kærsten med næste gang.
Der er masser af gode grunde til at træne med sin partner.
Der er masser af gode grunde til at træne med sin partner. Colourbox

At det er sundt at træne, er efterhånden ikke nogen nyhed. Træning forebygger flere livsstilssygdomme, overvægt og giver mere energi. Alligevel er det ikke altid lige let at få pakket træningstøjet og komme i gang. Og slet ikke hvis partneren samtidig bliver derhjemme på sofaen.

- En af de faktorer, der kan motivere dig til træning, kan være at du har en at træne med, siger sundheds- og livsstilsekspert Julie Retbøll Eriksson.
Hun understreger, at det at træne med sin partner også kan være en fordel, fordi man kan bruge det til at udfordre hinanden.

- Selvom I måske ikke er på samme niveau, kan I sætte nogle mål hver især. Når din partner er med, vil du have nemmere ved at presse dig hen mod målet. I kan desuden dele træningserfaringer og eventuelt skiftes til at planlægge dagens træning, siger Julie Retbøll Eriksson

Skal du have overbevist kæresten om, at træning er en god ide, kan du også trække et andet kort.

- Træningen gør, at hjernen udskiller nogle glædeshormoner. I vil derfor opleve en anden energi, når I har trænet, og det kan være rart at både dig og din partner har den oplevelse. Træningen kan desuden øge jeres sexlyst, og så er det jo en win win situation, siger Julie Retbøll Eriksson.

Dog skal man ifølge Julie Retbøll Eriksson være opmærksom på, at det at træne sammen også kan have en negativ effekt.

- I kan overbevise hinanden om, at det er okay ikke at komme af sted, specielt hvis I bor sammen og tager af sted sammen. I skal derfor bruge hinanden til at støtte hinanden i at komme af sted i stedet for at hive hinanden ned i energi, siger hun.

Tre gode råd til at motivere partneren

Styrker sexlysten
Træning kan øge din sexlyst, fordi du under træning øger blodtilførslen til kønsorganerne. Det er et helt okay trick at bruge til at lokke kæresten.

Fælles mål
Sæt jer fælles mål. Det kan for eksempel være, at i begge stiller op til et løb eller anden form for træningskonkurrence. Så kan i motivere hinanden til at komme af sted til træning for at kunne opnå jeres mål.

Tal om fordelene
Fortæl om fordelene ved træning, der er jo masser af dem. For eksempel giver det mere energi og bedre fertilitet. Du kan også bruge argumentet om, at ønsker din kæreste kommer i gang med træning, fordi du vil ham/hende det bedste, og at fordelene ved træning kan give jer mere kvalitetstid sammen og kan forebygge livsstilssygdomme.

Spørg Julie

Julie er sundheds- og livsstilsekspert og står bag firmaet Glad Livsstil.

Vil du også vide mere om kost, træning og livsstil mere generelt, så skriv dit spørgsmål til hende på [email protected] Skriv Avisen.dk i emnefeltet.

Svarene bliver bragt her på Avisen.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.