Træk vejret dybt og få bedre sex

Brug åndedrættet til at give dig og din partner en stærkere sexlyst og en endnu mere intens oplevelse på lagnerne.
Sex er en totaloplevelse. Så brug alle sanserne, anbefaler en ekspert.
Sex er en totaloplevelse. Så brug alle sanserne, anbefaler en ekspert. SCANPIX arkiv

Det er dig, der er specialisten i dit sexliv, men derfor kan du alligevel godt hente inspiration ved at læse videre her. Det mener Vilhelm Kruse, indehaver af Tantraværkstedet på Samsø, hvor han underviser kvinder og mænd, som gerne vil udforske deres seksualitet og krop. Og her er et af de mest vigtige elementer faktisk vejrtrækning. Med lyd på.

- Sex indbefatter lyd, spyt, safter og bevægelser. Det er en totaloplevelse. Hvis vi tager vejrtrækningen ud af sex, tager vi noget ud af oplevelsen. Det er som at tage bønnerne ud af kaffe, siger han og fortsætter:

- Når du trækker vejret med lyd på, så taler det til dine sanser. Det største seksuelle organ er hjernen, og du kan blive ophidset ved lyd alene. Der er mange, der begynder sex med et forspil, hvor man rører ved hinanden. Efter et stykke tid bliver begge parter ophidsede, og der kommer måske lyd på vejrtrækningen. I begynder at stønne. Det er jo fint nok, men I kan også vende processen om og begynde med dybe vejrtrækninger med lyd og bevægelse på. Det er et fantastisk elskovsmiddel.

Læs på Femina.dk, hvorfor du også skal sige ja til sex, selvom du ikke har lyst.

Få bedre orgasmer

Ifølge Vilhelm Kruse er dit underliv et kraftcenter – det er dér, energien bliver skabt – og med vejrtrækningen fordeler du energien fra kønsdelene ud i hele kroppen.

- Prøv at variere den måde, du trækker vejret på både før og under sex. Hvis du ikke er klar, så prøv f.eks. at trække vejret hurtigt, langsomt, hurtigt igen. Og hvis du bliver ved med at flytte energien væk fra underlivet og udsætte orgasmen, så ophober energien sig i resten af kroppen, og du er på vej mod en orgasme, hvor hele kroppen sitrer og vibrerer. Der er ikke nogen opskrift på, hvilke trin du skal igennem, og heller ikke på, hvordan lige netop du forstærker din orgasme, så prøv dig frem og find ud af, hvad der fungerer for dig. Og ja, det gælder både for mænd og kvinder, forklarer Vilhelm Kruse.

Og hvad så med de dage, hvor du bare er fuldstændig udmattet og slet ikke har lyst til sex?, tænker du måske.

’Dér kan du også bruge vejrtrækningen. Træk vejret med lyd på, så kommer lysten. Det svarer lidt til at begynde at grine kunstigt. Før eller siden kommer latteren helt af sig selv. Sex handler ikke om lyst, det handler om at gøre det.

Her er grunden til hans manglende sexlyst. Læs om den på Femina.dk.

Bare giv slip

Og måske lyder det nemt nok. Men mange af os har faktisk glemt, hvordan vi trækker vejret godt.

- Når du ser på en baby eller et dyr, der trækker vejret, kan du se, at maven bevæger sig op og ned. Men hos et voksent menneske ser du typisk, at det kun er lungerne og overkroppen, der bevæger sig. Mange af dem, der kommer på mine kurser, siger til at begynde med, at de ikke kan trække vejret – og det handler om kontrol og om at være oppe i hovedet. Når du har sex og giver slip – og overgiver dig til lydene og vejrtrækningen – så er du i kroppen uden at lægge låg på med hovedet.’

Når vi begynder at trække vejret godt, skaber vi kontakt mellem hovedet og kroppen. Hvis du nu føler dig genert over at skulle sige pruste- og stønneagtige lyde, før du overhovedet er gået i gang med at have sex, har Vilhelm Kruse også et råd:

- Bare gør det. Det handler om, at du marginalt vil være lidt mere fri, end du vil være hæmmet, og den marginal giver dig mod til at trække vejret og elske med lyd på. De fleste af os sætter jo lyd på

sex i en eller anden grad i forvejen, så bare gør det. Du behøver ikke at lyde som en pornostjerne – men træk vejret. Og hey, hvis du har lyst til at prøve at skrige som et stukket gris, så bare giv den gas! Prøv dig frem og mærk efter, hvad det gør i dig. Hvad sker der i dig? Hvilke associationer får du? Gør dig erfaringer. Leg, hav det sjovt og grin – og mærk efter, opfordrer han.

Sæt lyd på

Før du og din partner går i gang med denne vejrtrækningsøvelse, er det vigtigt, at I får skabt en god ramme, så der er et element af tillid og tryghed. Er I et sted, hvor I tør lave lyde, eller ligger dine svigerforældre eller børn og sover inde ved siden af? Sluk telefoner, sørg for ro, og giv jer tid. Læg jer sammen, gerne i ske, og lav en vuggende bevægelse i underlivet. Træk vejret ind sammen, og ånd ud med lyd på. Det vil typisk give en haaaaah-lyd.

Spænd i PC-musklen imens. Den sidder mellem kønsbenet og halebenet, og de fleste kvinder kender den fra knibeøvelser. Mænd kender den som den muskel, de bruger til at kappe urinstrålen over med, når de tisser. Variér vejrtrækningen, lad jer inspirere af hinanden – mærk, hvad der sker. Mange vil opleve at få lyst til sex, men I kan også aftale, at det ikke er forspil til sex, men en intimitets- og tryghedsøvelse. Lad øvelsen vare 20 minutter. Brug øvelsen til at lære din krop, din seksualitet og dig selv at kende på en ny måde.

Kirstine Krefeld, FEMINA, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.