Trads: Jeg priser mig lykkelig for ikke at være på offentlig forsørgelse

Af David Trads
SE ALLE BLOGINDLÆG

NÅ, VI ved jo allerede, hvad den kommende blåsorte regering tænker:

Folk, der er på overførsel, er dovne – og Gud-fri-mig-vel, når de har råd til at blive klippet og holde hund, så får de edderbankemig for meget i støtte!

Folk, som er fattige, er selv ude om det – og Vorherrebevares, når de siger nej til at plukke jordbær på Møn, bare fordi de bor i Esbjerg, så lever de i sus og dus!

FOLK, DER er uden job, er samfundsnassere – og de må den onden lyne mig tage sig sammen og lære at bestille noget, for hvorfor pokker skal de lægge på sofaen hele dagen!

Vi ved også, hvordan den kommende blåsorte regering agter at løse elendigheden:

Jo fattigere, de gør dem, der er på førtidspension, kontanthjælp, dagpenge og den slags, jo mere motiveret er de til at komme ud af sengen og knokle løs. Intet er mere motiverende end at fattiggøre folk – allerhelst deres børn – for så kan de lære det.

Anført af Dansk Arbejdsgiverforenings repræsentant i regeringen – 'beskæftigelsesminister' Jørn Neergaard Larsen, denne hyggespreder af en gammel-kapitalist – har Venstre gjort, hvad de kunne. Der er skruet på alle knapper. Ned med ydelserne! Op med ydmygelserne!

NÅR NU Lars Løkke Rasmussen – statsministeren, der mig bekendt aldrig har levet af andre end skatteydernes penge – åbner sin regering op for de gode mennesker fra Liberal Alliance og De Konservative, så er det nemt at forestille sig de drømme, der tænkes:

’Se bare på fattig-Carina og dovne-Robert: De skal ned med nakken,’ lyder det fra Liberal Alliance. ’Det er ikke til at få en au pair-pige længere, fordi der er så mange krav,’ klynker De Konservative. ’Det eneste, der hjælper, er pisk, hån og udskamning,’ messer Venstre.

Den regering, vi nu får, får utvivlsomt det mest liberalistiske grundlag, vi nogensinde har set. Der er så mange Adam Smith-, så mange Ayn Rand- og så mange Asger Aamund-fans i den ministerkreds, der tegner sig, at de i hvert fald drømmer våde drømme:

Mens de alvorlige midaldrende mænd i disse timer mødes på Marienborg, vil der ofte blive tænkt og måske endda sagt: ’Man skal yde, før man kan nyde’; ’pengene har det bedst i borgerens egen lomme’; ’enhver er sin egen lykkes smed’; ’velfærdsnarkomaner’; den slags.

Og de har jo helt ret:

JO LAVERE en ydelse man giver til en person, som er uden arbejde, jo mere motiveret er personen til at tage et hvilket-som-helst arbejde til en hvilken-som-helst løn.

Hvis den fyrstelige gage, vi i dag ødsler ud på en enlig mor til to små børn - 14.575 kroner om måneden! – sættes ned, så skal I bare se løjer:

Halvér den! Så tager hun sgu’ det job som jordbærplukker på Møn, selv om hun bor i Esbjerg. Fjern det helt! Så må hun ned på gågaden og pudse sko. Eller passe børn til en ti’er i timen.

Så grelt bliver det selvfølgelig ikke – for selv om den nye blåsorte regering gerne vil gå så langt ad den liberalistiske sti, som de kan, så har den ikke magt, som den har agt. Dansk Folkeparti vil afvise de hedeste drømme, som VLAK-regeringen har, når det handler om fordelingspolitik.

ALLIGEVEL PRISER jeg mig personligt lykkelig for, at jeg ikke er på nogen form for offentlig forsørgelse – for Løkke, Samuelsen og Pape har stålsatte blikke på de ’dovne, de fattige og de ledige.’ Det er dem, der er problemet i den blåsorte logik. Det er dem, der skal spares på.

Dem, der skal have, er dem, der i forvejen har: Dem, som tjener mest; dem, der, har et job; dem, som køber bil og bolig; dem, der betaler mest i skat.

De blåsorte vil forsøge at gøre livet så surt som muligt for dem, der ikke sidder på den grønne gren. Det er trist, men det er den virkelighed, vi bevæger os mod. 

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at bloggen er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til [email protected].

Om David Trads

Tidligere blandt andet chefredaktør på Information og Nyhedsavisen; Moskva-korrespondent og politisk redaktør på Jyllands-Posten; udviklingschef og USA-korrespondent for Berlingske; indlandsredaktør i DR Nyheder; redaktionschef for metroXpress og global udviklingsdirektør for Metro International: vært for ‘Hos Trads’ på tv2.dk. Har blandt andet skrevet: ‘Danskerne først! – en fortælling om Dansk Folkeparti’ i 2004; ‘Islam i flammer – danskerne og det muslimske oprør’ i 2006; og ‘Klimatruslen – set fra Danmark’ i 2008. Har holdt foredrag og kurser om alt fra politik til ledelse.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.