Tour-stjerne annoncerer karrierestop på hviledagen

Spanieren Joaquim Rodríguez stopper efter 17 år i det professionelle cykelfelt, når 2016-sæsonen er forbi.
Joaquim Rodriguez brød ud i tårer, da han mandag annoncerede sit karrierestop på Katushas pressemøde på hviledagen i Tour de France. (Arkivfoto).
Joaquim Rodriguez brød ud i tårer, da han mandag annoncerede sit karrierestop på Katushas pressemøde på hviledagen i Tour de France. (Arkivfoto). Foto: Peter Dejong/AP

Den spanske cykelstjerne Joaquim Rodríguez (Katusha) brugte den første hviledag i Tour de France til at annoncere sit karrierestop.

Den 37-årige spanier indstiller karrieren efter den igangværende sæson, oplyste han på Katusha-holdets pressemøde i Andorra, mens tårerne fik frit løb og måtte tørres væk med armen.

- Tusind tak til cykelsporten. Du har været, er og vil altid være den største ting, der er sket i mit liv, skriver Rodríguez på Twitter.

Spanierens sidste Tour de France kan måske ende med en triumf, da Rodríguez efter løbets første ni etaper indtager femtepladsen.

Med flere alvorlige strabadser i bjergene forude har Joaquim Rodríguez 37 sekunder op til Chris Froome (Sky) i førertrøjen.

Katusha-kaptajnen har aldrig vundet det franske etapeløb, men det er blevet til tre etapesejre gennem årene.

Tre gange er Rodriguez sluttet året som den bedste på World Touren.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.