Toppen af erhvervslivet presser Samuelsen: Drop topskatten

Dansk Industri så gerne, at topskatten blev afskaffet. Det er dog ikke en sag, der er så vigtig, at organisationen vil lade hele 2025-planen afhænge af det, og derfor advarer de mod at gøre det til et ultimativt krav.
Foto: Scanpix

Mens de blå partier på Christiansborg lægger arm om topskatten, stiger bekymringen i toppen af dansk erhvervsliv for, om de politiske stridigheder kan få hele Venstre-regeringens 2025-plan til at falde.

Derfor kaster den administrerende direktør for erhvervslivets største talerør, Karsten Dybvad fra Dansk Industri, sig nu ud i et usædvanligt pres på de blå partier og i særdeleshed Liberal Alliance, der truer med aktivt at vælte regeringen, hvis ikke topskatten sænkes med fem procentpoint for alle topskatteydere. Det skriver Berlingske.

"Vi har altid - i hvert fald indtil nu - været i stand til at nå igennem med aftaler til gavn for vores erhvervsliv og vores økonomi. Det er også det, vi har brug for nu. Dansk erhvervsliv har brug for, at der bliver indgået en aftale - vi har ikke brug for politisk tumult. Og det er, hvad vi risikerer, hvis ikke der findes en aftale. Og så ved man ikke, hvad der kommer op fra asken," siger Karsten Dybvad i et interview med Berlingske.

Dansk Industri så gerne, at topskatten blev afskaffet. Det er dog ikke en sag, der er så vigtig, at organisationen vil lade hele planen afhænge af det, og derfor advarer Karsten Dybvad mod at gøre det til et ultimativt krav.

"Vores målsætning er ikke til at tage fejl af. Men jeg kan sige meget klart, at det aldrig har været vores politik, at det skal være lavere topskat eller ingenting. Det kan være i orden, at man forhandler hårdt, men det skal være med det mål, at man når et resultat," siger han.

"Jeg kan vel ikke sige det stærkere, end at det aldrig har været vores politik, at det skal være topskat eller ingenting, og at dansk erhvervsliv har brug for en aftale - ikke politisk tumult," fortsætter Karsten Dybvad.

Kritikken preller imidlertid af på Liberal Alliances formand, Anders Samuelsen:

"Jeg blander mig ikke i Karsten Dybvads arbejde, og jeg tror, det vil være klogt, hvis han ikke blander sig i vores arbejde," siger Anders Samuelsen.

"Jeg oplever en massiv støtte og begejstring for, at der er kommet et parti, der ikke går efter laveste fællesnævner, men forsøger at være ambitiøst. Det så jeg selvfølgelig helst også, at Dansk Industris førstemand gjorde. Jeg tror, vi bare skal lave en arbejdsdeling, hvor jeg leverer resultaterne, og når jeg har leveret resultaterne, så kommer Karsten Dybvad ud og klapper i hænderne og siger tak, Anders, fordi du ikke lagde dig ned."

Læs mere: b.dk/nationalt/nu-presser-erhvervslivets-top-samuelsen-drop-tumult-om-lavere-topskat

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.