Topdanmark glæder sig over mildt vejr

Det forsikringstekniske resultat hos Topdanmark har haft godt af, at der i 2014 ikke indtraf store vejrkvaler.
I modsætning til fjerde kvartal i 2013, hvor selskabet var påvirket af to store storme, er der i løbet af 2014 ikke indtruffet større begivenheder på vejrfronten.
I modsætning til fjerde kvartal i 2013, hvor selskabet var påvirket af to store storme, er der i løbet af 2014 ikke indtruffet større begivenheder på vejrfronten. Foto: TOPDANMARK TOPDANMARK/POLFOTO

Når vejret er godt, skal forsikringsselskaberne også betale mindre i erstatning til kunder, der bliver ramt af for eksempel stormskader.

Netop derfor har Topdanmark på grund af et mildere vejr i 2014 kunnet notere en fremgang på sit forsikringstekniske resultat, der er steget med 524 millioner kroner til 1289 millioner kroner.

Det fremgår af selskabets årsregnskab, der er præsenteret torsdag.

- Det forbedrede skadeforløb skyldes blandt andet, at skader relateret til vejret var 262 millioner kroner lavere end i 2013, skriver Topdanmark i regnskabet.

I modsætning til fjerde kvartal i 2013, hvor selskabet var påvirket af to store storme, er der i løbet af 2014 ikke indtruffet større begivenheder på vejrfronten.

Det afspejler sig på bundlinjen, hvor Topdanmark lander et resultat på 1558 millioner kroner. Det er samtidig en forbedring i forhold til sidste år, hvor resultatet lød på 1468 millioner kroner.

Som baggrund for fremgangen forklarer selskabet derudover, at regnskabet har været positivt påvirket af færre skadeforløb på blandt andet tyveri-, brand- og rejseforsikringer.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.