Topboss siger op: Vil på rygsækrejse med konen

En af de chefer, der normalt lever og ånder for jobbet, har valgt karrieren fra til fordel for privatlivets forpligtelser.
Sådan ser udsigten ud fra toppen af Kilimanjaro. Det var her, Google-bossens kone stillede ham det forslag, der resulterede i, at parret har lagt livet om.
Sådan ser udsigten ud fra toppen af Kilimanjaro. Det var her, Google-bossens kone stillede ham det forslag, der resulterede i, at parret har lagt livet om. Scanpix

Han har sikkert også tjent penge nok. Ja ja, det kan man uden tvivl sige om Google-chefen Patrick Pichette, som har valgt at droppe sit fede job for at hellige sig familien - i særdeleshed hustruen Tamar, som han nu vil rejse jorden rundt med.

Men det er da alligevel godt gået, at en af de topbosser, der normalt lever og ånder for jobber, vælger karrieren fra til fordel for privatlivets forpligtelser.

"Yeah, jeg ved, at du har hørt det før"

"Efter næsten syv år som finansdirektør vil jeg trække mig tilbage fra Google for at bruge mere tid med min familie. Yeah, jeg ved, at du har hørt sådan en sætning før. Vi lægger meget energi i vores arbejde. Jeg gjorde i særdeleshed. Og jeg er ikke ude efter at få din sympati, men vil blot dele mine tanker igennem denne proces med dig, fordi masser af mennesker kæmper for at finde den rette balance mellem arbejde og privatliv."

Sådan skriver den franskfødte, 52-årige Patrick Pichette på sin profil på det sociale medie Google Plus. Hans afgang fra Google har skabt så stor opsigt, at firmaet selv 4. marts sendte en fondsbørsmeddelelse ud om opsigelsen.

En ny start for 25 års ægteskab

Kimen til det nye liv blev lagt, da Patrick Pichette nød en sjælden dag fri fra jobbet. Han sad på toppen af bjerget Kilimanjaro i Tanzania med sin hustru Tamar og beundrede den storslåede solopgang over Serengeti-sletten.

"Ud af det blå sagde Tamar: Hey, hvorfor fortsætter vi ikke bare? Lad os udforske Afrika, og så sætte kursen mod øst til Indien. Og så rejser vi til Himalaya-bjergene, Mount Everest, Bali ..."

Konen remsede en række eksotiske rejsedestinationer op, men Patrick Pichette svar kom promte: Arbejdet kaldte. Der var stadigvæk masser for ham at gøre i Google.

Men hendes forslag blev ved med at forfølge ham, og han endte med at sige 'ja' til konen og 'farvel' til Google.

Så nu pakker parret rygsækkene og fejrer deres 25 år sammen ved at drager ud i verden - uden nogen fast hjemrejsedato og uden noget job at vende tilbage til.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.