Kommune nægter arbejdsløs at tage til bryllup

- Tvivlen opstår altså, når det drejer sig om ferie i de første 12 måneder, hvor man altså ikke har opsparet ret til ferieafholdelse, lyder det fra kommunen.
Reglen er, at man har ret til ferie, hvis man har modtaget ressourceforløbsydelse i sammenhængende 12 måneder.
Reglen er, at man har ret til ferie, hvis man har modtaget ressourceforløbsydelse i sammenhængende 12 måneder. Foto: Scanpix/arkiv

Horsens Kommune sagde blankt nej til, at en 44-årig kvinde i jobafklaringsforløb kunne tage en selvbetalt ferie og rejse til familiebryllup.

Det skriver Fagbladet 3F.

Den 44-årige kvindes nevø blev gift i januar i Indien. Der blev holdt kæmpe fest, men hun fik aldrig brug for danseskoene. For Horsens Kommune, hvor hun i øjeblikket er i et jobafklaringsforløb, nægtede hende 12 dages fri for egen regning til at tage til Indien. Fridagene ville være et klart brud på hendes afklaringsforløb, sagde kommunen.

Hos 3F Horsens og Omegn mener sagsbehandler Lone Jæger, at kommunen er gået klart over stregen i sit afslag og sin trussel om at stoppe forsørgelsen. Hun vurderer, at kommunen krænker kvindens ret til familieliv. Sagen er nu genstand for en klage via kommunens borgerrådgiver.

- Vi ser desværre, at vejledningen til borgere i ressourceforløb er som vinden blæser. Og det er ofte borgere i en svag situation, som har svært ved at gennemskue deres rettigheder, og som ikke tør gå kommunen imod, fordi de ellers risikerer at miste deres forsørgelsesgrundlag, siger Lone Jæger.

I Horsens Kommune vil direktør for Beskæftigelsesforvaltningen, Frode Fårup, ikke kommentere den konkrete sag. Han henviser til generelle retningslinjer udstedt fra Ankestyrelsen og Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, STAR.

Reglen er, at man har ret til ferie, hvis man har modtaget ressourceforløbsydelse i sammenhængende 12 måneder.

- Tvivlen opstår altså, når det drejer sig om ferie i de første 12 måneder, hvor man altså ikke har opsparet ret til ferieafholdelse. Der er ikke lovgivningsmæssigt taget højde for dette - endnu. Derfor har kommunerne spurgt både STAR og Ankestyrelsen om dette spørgsmål, oplyser Frode Fårup.

Kilde: Fagbladet 3F

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.