Flere sager om social dumping på sygehusbyggeri

Det polske entreprenørfirma Calbud har fået en bod på 25.000 kroner for brud på reglerne om indbetaling af pensionsbidrag ved byggeriet af supersygehuset i Gødstrup.
På byggeriet af supersygehuset i Gødstrup har en polsk entreprenør fået bod for anden gang.
På byggeriet af supersygehuset i Gødstrup har en polsk entreprenør fået bod for anden gang. Foto: Kim Haugaard/Scanpix/arkiv

Polsk entreprenør på byggeriet af supersygehuset i Gødstrup får bod for anden gang, og 3F Midtjylland forbereder voldgiftssag i millionklassen mod yderligere et udenlandsk firma, skriver Fagbladet 3F.

Det polske entreprenørfirma Calbud har fået sin anden bod. Denne gang 25.000 kroner for brud på reglerne om indbetaling af pensionsbidrag. Calbud har tidligere måttet betale 375.000 kroner i bod for social dumping.

Samtidig er 3F Midtjylland i gang med at forberede en voldgiftssag mod en anden udenlandsk entreprenør for andre overtrædelser.

- Det er for brud på arbejdstidsregler. Her ser kravet ud til at blive i millionklassen, oplyser næstformand Jørgen Nielsen fra 3F Midtjylland.

Det polske firma Calbud arbejder for et konsortium, som er dannet af hovedentreprenørerne JFP og Max Bögl. Fagbladet 3F har forsøgt at komme i kontakt med Calbud og er blevet henvist til commercial manager Dennis Madsen hos Max Bögl.

- Vi er løbende i dialog med underentreprenørerne for at sikre, at de forstår og lever op til reglerne. Vi har indført yderligere tiltag i form af stikprøvekontroller, fortæller Dennis Madsen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.