Toiletter på rastepladser nedlægges: Folk er på skideren

Menneske-høm-hømmer i det fri kommer der flere af i Vejles opland. Kommunen har nemlig valgt at nedlægge toiletter på rastepladserne.
Der er langt mellem toiletterne uden for Vejle, efter kommunen har valgt at lukke toiletterne på flere rastepladser.
Der er langt mellem toiletterne uden for Vejle, efter kommunen har valgt at lukke toiletterne på flere rastepladser. Foto: Iris/arkiv

På en kold dag sidst i februar i år besluttede politikerne i Vejle Kommunes tekniske udvalg at lukke syv toiletter på rastepladser i oplandet - langt fra det gamle fra rådhus i midten af Vejle by.

Ifølge Vejle Amts Folkeblad blev de efter sigende ikke brugt ret meget og var dyre i drift - omkring 500.000 kroner årligt, har kommunen oplyst til avisen.

Desuden var toiletterne ofte udsat for hærværk, lød forklaringen fra politikerne ifølge avisen.

Nu er temperaturen for opadgående, og i den forbindelse har avisen snuset til arealet omkring bænkene på rastepladsen Tykhøjet på rute 176 - cirka 25 minutters kørsel fra rådhuset.

Her finder avisen både toiletpapir og afføring - og ikke mindst lugten fra de menneskelige efterladenskaber.

Det var nærmest uundgåeligt. Allerede i april mødte en af Vejle Amts Folkeblads reportere nemlig en chauffør på en af rastepladserne med de nedlagte toiletter.

- Så er jeg jo nødt til at skulle have en lille skovl og toiletpapir med i lastbilen og gå ind i skoven for at skide, sagde han, mens temperaturen endnu var mild, og der kun var forår i luften.

Specielt lastbilchauffører kan komme i nødtørfts-problemer. Ofte må de nemlig ikke køre lastbilen ind til byerne, når naturen kalder. Og så er toiletterne på rastepladserne ofte de eneste, der er tilgængelige.

Så når nøden er størst, så gælder det for chauffører og andre trængende på landevejene i Vejles opland at køre uden om Gravens, Ågård, Frederikshåb, Harresø, Egtved og Tykhøjet. Det er nemlig her, at de i alt syv toiletter er blevet lukket.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.