Tog imod et godt tilbud: Landmænd snydt af falske håndværkere

Flere sydjyske landmænd er blevet snydt af omrejsende håndværkere med lidt for gode tilbud.
Omrejsende håndværkere har forsøgt at sælge titaniumbelægning til gårdens metalredskaber til sydjyske landmænd, der er blevet taget ved næsten af tilbuddet, der var for godt til at være sandt.
Omrejsende håndværkere har forsøgt at sælge titaniumbelægning til gårdens metalredskaber til sydjyske landmænd, der er blevet taget ved næsten af tilbuddet, der var for godt til at være sandt. Foto: Scanpix

Pas på omrejsende håndværkere og løfter der er for gode til at være sande.

Sådan lyder opfordringen fra flere sydjyske landmænd, der er blevet forsøgt narret til at betale for titaniumbehandling af deres metalredskaber.

Håndværkerne lover, at landmændene for billige penge kan få lavet en stærk titaniumbelægning på gårdens metalredskaber som for eksempel boremaskiner, økser og plove. Det skriver DR Syd.

Det kan ende med at blive en både dyr og ubehagelig handel, hvis man takker ja til de omrejsende håndværkeres tilbud.

Landmand Johan Ziska fra Skamling mellem Haderslev og Kolding stolede på sælgeren og gik med til et prøvetilbud på knap 1.000 kroner. Da de vendte tilbage dagen efter, var prisen pludselig steget voldsomt.

- Vi havde aftalt en pris på 900 kroner. Dagen efter ville sælgeren så have 5.000, og han blev meget vred, da jeg ikke ville betale, siger Johan Ziska til DR Syd.

Det viser sig, at behandlingerne for prøvetilbuddet ikke har haft nogen mærkbar effekt. Men Johan Ziska blev så utryg ved situationen, at han valgte at betale 2.000 kroner for at slippe af med de påtrængende mænd.

- Jeg har ikke fået noget ud af det. Jeg har afprøvet varen, og det viser sig, at der ikke er noget i det. Man må sige, at det er dyre lærepenge, siger han.

Syd- og Sønderjyllands Politi opfordrer til, at man holder sig fra opsøgende sælgere, man ikke kender. De råder generelt landmændene til at være mere opmærksomme.

- Det er ikke noget politiet kan løse alene. Landmændene skal være mere årvågne og sige nej til at alt for gode tilbud, for der er ofte tale om svindel, siger Christian Østergaard, der er leder af det kriminalpræventive sekretariat hos Syd- og Sønderjyllands Politi.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.