Tør hoste? Det kan du gøre

Hvis du vil undgå medicin, finder der nogle alternative muligheder mod den tørre hoste.
En tør hoste kan være belastende, især når den holder dig vågen hele natten.
En tør hoste kan være belastende, især når den holder dig vågen hele natten. Scanpix / modelfoto

Vi er allerede godt på vej ind i den sæson, hvor hoste, ondt i halsen og næser, der løber, dominerer, og hvor kollegaerne oftere ligger hjemme i sengen for at pleje sygdom.

Og en del bliver ramt af den irriterende tørre hoste, der kan ødelægge selv den mest tiltrængte søvn om natten. Hvis du ikke har lyst til at lindre med diverse medikamenter, kan du faktisk søge hjælp hos de mere naturlige midler.

Rikke Goerlich, der er phytoterapeut og medlem af SØNDAGs sundhedspanel råder til, at man drikker timiante med ingefær og honning.

Er du forkølet? Få 10 tips til at komme den til livs på Soendag.dk

- Du skal bruge en liter vand og ti cm frisk ingefær. Skær roden i skiver af ca. tre millimeters tykkelse, tre kviste frisk timian eller en stor skefuld tørret timian samt en spsk. honning. Lad ingefæren simre i en liter kogende vand i fem minutter. Derefter lader du ingefær-teen afkøle i fem minutter og hælder den over i en tekande, hvor du har din timian. Lad teen trække i yderligere fem minutter og filtrer. Først, når teen er drikkeklar, tilsætter du honning. Nyd minimum tre krus dagligt, det sidste inden sengetid, lyder rådet fra eksperten.

Sukker forlænger din forkølelse: Læs på Soendag.dk hvorfor

Pebermynteolie til hoste om natten

Generer hosten særligt meget om natten, kan man forsøge at bruge pebermynteolie.

- Kom fem dråber olie i en håndfuld almindelig bodylotion. Masser bodylotionen på brystet inden sengetid, lyder endnu et råd fra Rikke Goerlich.

Alternativt kan man taget Bronchosan fra Vogel, som er urtedråber, der består af udtræk fra vedbend, timian og lakridsrod. Her kan man tage 20 dråber i et lille glas vand fire gange om dagen.

Boost din forbrænding og tab dig op til fem kilo på to uger: Se hvordan på Søndag.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.