Tømrer: Tak for håndværkerfradraget, Løkke!

Torsten Just er en af de mange håndværkere, som nu kan se frem til flere ordrer i fremtiden.
Det er rigtig fint, at håndværkerfradraget er genindført, siger en begejstret håndværker.
Det er rigtig fint, at håndværkerfradraget er genindført, siger en begejstret håndværker. Privat foto

- Det er rigtig udmærket, at fradraget er blevet indført igen. Jeg håber, at det vil give flere fremtidige ordrer, og det fornemmer jeg også, det vil.

Sådan siger håndværkeren Torsten Just, efter at den nye Venstre-regering med Lars Løkke Rasmussen ved roret genindførte håndværkerfradraget mandag. Det skete med et flertal på tværs af folketinget.

Og det er gode nyheder for landets håndværkere, der kan ånde lettet op efter at have måtte klare sig uden fradraget, der blev fjernet af den tidligere regering.

- Sidste gang det var i brug, gav det rigtig meget nytte rundt omkring og satte skub i den rigtige retning. Uden fradraget var der mange familier, der udskød en ombygning, og det hjælper jo ikke os håndværkere, fortæller han.

Løkke holdt, hvad han lovede

Torsten Just har sit eget tømrerfirma i Vestjylland. Efter fradraget er blevet genindført kan hans sjak og ham selv se frem til et rigtig travlt år.

- Da man ved nytårstid lukker for fradraget, så skete der et vakuum. For alle ville pludselig udskyde deres ordrer til efter valget for at se, om Løkke ville vinde og genindføre fradraget.

Det betyder, at alle kundeordrerne nu kommer på én gang. Men nu, hvor den nye statsminister har holdt, hvad han lovede og genindført fradraget, håber Torsten Just, at ordrerne vil komme lidt mere jævnt fremover.

- Man turde jo ikke love kunderne, at der var et fradrag i sigte. For selvom Løkke havde lovet det, så sker det jo, at de ikke holder, hvad de lover. Men denne gang ser den god nok ud.

Godt at øremærke penge til klimaet

At en del af fradraget er øremærket til klimavenligt byggeri ser Torsten Just kun positivt på.

- Jeg synes, det er rigtig fint, at nogle af pengene er øremærket til klimaforbedrende byggeri. Jeg synes, at vi skal tænke i de baner, og det synes jeg både som håndværker og som borger, siger han.

Han er sikker på, at det er det, der skal til, hvis almindelige danskere skal få gang i mere klimavenlige løsninger i hjemmet.

- Hr. og fru Danmark har nok en tendens til kun at tænke ud til sin fjernsynsskærm. Men isolering gør en verden til forskel, hvor man kan bruge knap så meget energi på at varme sit hus op.

Fjerner orange arbejde

For Torsten Just er det vigtigste ved fradraget, at det mindsker brugen af sort arbejde i branchen. Det, som håndværkerne kalder for orange arbejde opkaldt efter DSB's orangepriser, som i reklamerne siger, at det er så billigt, at der må være noget galt.

Fradraget minimerer brugen af orange arbejde. Og det må vel også være hele hensigten med det.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.