Tømrer-Asger fra Amager laver indsamling for udsatte: Fattigdom går lige i hjertet

Tømrer Asger Loft fra Amager ville hjælpe udsatte børn og unge. Nu samler håndværkere fra hele landet ind sammen med ham.
Asger Loft arbejder til dagligt som tømrer på Amager.
Asger Loft arbejder til dagligt som tømrer på Amager. Privatfoto

Det var sidste år, da billederne af flygtningestrømme fra Mellemøsten rullede over TV-skærmene, at den 38-årige tømrer Asger Loft fra Amager fik idéen.

Hvad hvis nu han kunne få en masse håndværkere med på at donere deres indtægt for en dags arbejde, så de kunne hjælpe?

Jeg ville gerne vise, at vi håndværkere også har store hjerter og masser af social ansvarsfølelse.

- Jeg har tre drenge, der spiller i Fremad Amager, og en af drengene på deres fodboldhold fortalte, at hans familie var flygtet herop fra Libyen. Så kommer det jo pludselig meget tæt på, og jeg tænkte, at 'jeg må sgu da gøre noget', fortæller Asger Loft til Avisen.dk.

Støtte til asylbørn

Samme år satte Asger Loft selv en kampagne igang, hvor han og andre håndværkere donerede et dagsværk til børn på asylcentre.

- At arbejde er jo det, vi kan, og så virker det måske lidt mere overskueligt end at skulle til at donere penge, siger han.

Et år efter er kampagnen vokset, og i næste uge giver håndværkere over hele landet ligesom Asger Loft en dags arbejde til støtte for udsatte børn og unge.

Det sker i år under titlen "En hjælpende hånd" i samarbejde med Ungdommens Røde Kors.

- Det er vildt at se, at der er så mange, der er med på idéen. Det gør da, at man bliver lidt stolt, siger Asger Loft.

Håndværkere med hjerte

Samtidig med hjælpen til de udsatte børn og unge håber Asger Loft også, at kampagnen kan være med til at give folk et bredere syn på håndværkere.

- Der er måske nogle fordomme om, at håndværkere er sådan nogle, der først og fremmest tænker på sig selv. Men jeg ville gerne vise, at vi håndværkere altså også har store hjerter og masser af social ansvarsfølelse, siger Asger Loft.

Du kan læse mere om kampagnen på hjemmesiden her.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.