To simple vitaminer forhindrer hår-tab

Der skal ikke meget til for at sikre, at din hårpragt forbliver tyk og glansfuld. Faktisk skal du blot indtage to slags vitaminer for at redde det.
Vil du gerne beholde dit hår? Læs her, hvordan du gør.
Vil du gerne beholde dit hår? Læs her, hvordan du gør. Foto: Scanpix

Med alderen bliver vores hår nemmere slidt, tyndt og træt. Det betyder, at du ofte fjerner løse hår fra dit afløb og din børste, fordi de falder af. Dit smukke hår er i forfald og hvad kan du gøre?

Jo, du behøver i hvert fald ikke spilde dine penge på dyre behandlinger og opslidende skønhedskure. Kig i stedet din diæt efter i sømmene, skriver prevention.com.

Har du kigget efter?

Ja!

Får du nok jern og vitamin-D?

Nej, det gør du sandsynligvis ikke og her finder du den grundlæggende fejl. Dit hår er i ubalance, fordi du ikke får nok af netop disse to vitaminer.

Et lavt niveau giver hårtab

Forskere fra Cario Universitet har fundet ud af, at jern og vitamin-D2 spiller en central rolle, når det kommer til at holde håret på hovedet.

Faktisk viser studierne, at jo mere niveauet af de to vitaminer falder, jo flere hår vil også falde af dig.

- Det er første gang, at vitamin-D’s rolle i hårtab bliver klarlagt, forklarer doktor Rania Mounir Abdel Hay, dermatolog ved Cario Universitet.

Dermatologen fortæller, at det kan ændre opfattelsen af, at generne har den største indvirkning på hårtab.  

Det har de ikke nødvendigvis og derfor handler det om at rette op på vitamin-balancen, hvis du vil have dit hår i fred. Det gør du ved at spise mad, der indeholder vitaminerne, eller du kan tage et tilskud.

Se også:

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.