To Shabaab-mænd idømmes fængsel på livstid for flybombe

En tidligere sikkerhedsofficer er i Somalia dømt for et mislykket bombeangreb på et passagerfly 2. februar.
To personer er idømt livslange straffe i Somalia for et mislykket bombeangreb på et Daallo Airlines-fly i februar. Bomben ødelagde skroget, men bombemanden var det eneste dødsoffer.
To personer er idømt livslange straffe i Somalia for et mislykket bombeangreb på et Daallo Airlines-fly i februar. Bomben ødelagde skroget, men bombemanden var det eneste dødsoffer. Foto: Awale Kullane/AP

En militærdomstol i Somalia har idømt to al-Shabaab-medlemmer livslange fængselsstraffe for et mislykket bombeangreb på et passagerfly i februar, skriver BBC og andre medier.

Ved angrebet 2. februar var bombemanden det eneste dødsoffer. To af 74 passagerer på Daallo Airlines-flyet blev lettere såret.

Flyet kunne efterfølgende nødlande med et hul i skroget.

Al-Shabaab har taget skylden for bomben, der blev detoneret, kort efter at passagerflyet var lettet fra lufthavnen i Somalias hovedstad, Mogadishu.

Abdiweli Mohamud Macow, en tidligere sikkerhedsofficer i en lufthavn, er fundet skyldig i planlægning af angrebet, oplyser domstolen.

- Abdiweli Mohamud Macow er sammen med Areys Hashi Abdi, som er fraværende, fundet skyldig i anklagen. Retten idømmer dem fængsel på livstid, siger Hassan Nur Shute, formand for militærdomstolen, ifølge nyhedsbureauet AFP.

Politiet har ikke haft held til at fange Areys Hashi Abdi.

De to bagmænd blev desuden i retten dømt som medlemmer af den ekstremistiske gruppe al-Shabaab.

Yderligere fem personer er idømt straffe på op til fem års fængsel. Fem andre, som har været under mistanke, blev frifundet.

/ritzau/AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.