To politibetjente dræbt i attentat i Kairo

Det er uvist, om drab er motiveret af fængselsdom til eks-præsident Mohammed Mursi.
Det er uvist, om drabene hænger sammen med, at landets tidligere præsident Mohammed Mursi tirsdag blev idømt 20 års fængsel for sin rolle i forbindelse med demonstranters død i 2012.
Det er uvist, om drabene hænger sammen med, at landets tidligere præsident Mohammed Mursi tirsdag blev idømt 20 års fængsel for sin rolle i forbindelse med demonstranters død i 2012. Foto: Amr Nabil/AP

To egyptiske politifolk er blevet dræbt af skud i hovedstaden Kairo tirsdag aften, oplyser landets indenrigsministerium.

- To uidentificerede, bevæbnede mænd begyndte at skyde mod en bil i distriktet Ain Shams i Kairo, hvor oberst Wael Tahoon var passager på vej på arbejde. Det resulterede i hans død, og en politielev, der kørte bilen, mistede også livet, siger en talsmand fra ministeriet.

Tidligere havde den statslige avis Al-Ahram skrevet, at de to mænd ikke var dræbt af skud, men i et bombeangreb.

Det er uvist, om drabene hænger sammen med, at landets tidligere præsident Mohammed Mursi tirsdag blev idømt 20 års fængsel for sin rolle i forbindelse med demonstranters død i 2012. Ingen har taget ansvar for politidrabene.

12 ledere fra Det Muslimske Broderskab, deriblandt Mohamed El-Beltagy og Essam El-Erian, blev også idømt lange fængselsstraffe på op til 20 år.

Mursi har sin base i Det Muslimske Broderskab, og bevægelsen har opfordret til protestdemonstrationer mod dommene.

Egypten er ramt af uroligheder, der primært udspiller sig på den nordlige del af Sinai-halvøen. Siden Mursi blev afsat som præsident i midten af 2013, er hundredvis af soldater og politifolk blevet dræbt i landet.

En militant gruppe, der kalder sig Sinai-provinsen og har svoret troskab til den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat, har tidligere taget ansvaret for sådanne angreb, men gruppen fokuserer primært sine angreb på Sinai-halvøen.

Andre grupper har tidligere udført angreb i Kairo og andre storbyer.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.