To mænd hårdt dømt for at smugle amfetamin ind i landet

Vestre Landsret har idømt to mænd 10 og 12 års fængsel for at indsmugle 47 kilo amfetamin.
Byretten i Horsens mente ikke, der var tilstrækkelig grundlag til domfældelse, da de to mænd i 2014 blev stillet for byretten for at indsmugle 47 kilo amfetamin. Nu har et enigt Vestre Landsret idømt de to mænd henholdsvis 10 og 12 års fængsel.
Byretten i Horsens mente ikke, der var tilstrækkelig grundlag til domfældelse, da de to mænd i 2014 blev stillet for byretten for at indsmugle 47 kilo amfetamin. Nu har et enigt Vestre Landsret idømt de to mænd henholdsvis 10 og 12 års fængsel. Foto: GRAVERSEN THOMAS/free

To mænd er onsdag blev idømt lange fængselsstraffe for at have smuglet i alt 47,7 kilo amfetamin ind i landet.

For 34-årige Thomas Schmidt Sørensen fra Horsens var det et noget andet udfald end i byretten, hvor han blev frifundet. Vestre Landsret kendte ham skyldig i indsmugling af stoffet, og det koster ham nu 12 år i fængsel.

37-årige Mikkel Blåbjerg Hansen er ved samme lejlighed fundet skyldig i at køre en følgebil under en smugleraktion fra Tyskland til Holland, og han blev idømt ti års fængsel. I byretten lød dommen på otte års fængsel.

- De to mænd havde kontakter i Holland, hvor amfetaminen er blev transporteret fra. I Tyskland blev en medkurer anholdt, og han er allerede idømt fire et halvs års fængsel ved en ret i Tyskland, siger anklager Lenette Skak, Sydøstjyllands Politi.

Efter frifindelsen af Thomas Schmidt Sørensen ved byretssagen i Horsens, hvor der faldt dom i december, valgte anklagemyndigheden at anke til landsretten.

Lenette Skak oplyser, det var en enig landsret, som nåede frem til resultatet.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.