To er anholdt for vold mod politiet

En betjent er kørt på skadestuen, og flere er angiveligt ramt af kasteskyts fra demonstranter i København.
En gadefest og demonstration på Amagertorv i København blev voldelig, da demonstranter kastede med flasker og kanonslag. To blev anholdt. Arkivfoto
En gadefest og demonstration på Amagertorv i København blev voldelig, da demonstranter kastede med flasker og kanonslag. To blev anholdt. Arkivfoto Foto: Colourbox/free

En demonstration på Amagertorv i København udvikler sig voldeligt sent fredag aften.

Omkring 300 mennesker er ifølge politiet samlet til en demonstration mod racisme, men det går ikke helt fredeligt for sig, oplyser vagtchef ved Københavns Politi Henrik Brix.

- Vi er til stede på Amagertorv, hvor autonome typer er samlet for at demonstrere. Dem bruger vi tid på, for de har kastet kanonslag, dåser og flasker. Derudover har de begået hærværk med graffiti mod flere butikker, siger han til Ritzau.

Vagtchefen kan ikke oplyse, hvor mange betjente der er blevet ramt af kasteskyts, men der er tale om flere. Derudover er en betjent ved at blive kørt på skadestuen. Det er dog uklart, hvordan vedkommende er kommet til skade.

- Nogle er blevet ramt af kasteskyts, men der er ikke de helt store konfrontationer. To er blevet anholdt for vold mod politiet. Vi forsøger at gå i dialog med dem, så de tager til Nørrebro eller Ungdomshuset i stedet, siger Henrik Brix.

Demonstrationen begyndte omkring klokken 22 efter at være blevet annonceret på Facebook.

- Det gik meget godt til at starte med. Vi rykkede ud med det samme for at få en dialog i gang. De skal jo have lov til at demonstrere, men det skal foregå under fornuftige forhold. Vi tager kontakt til dem, men der er ingen, som vil tage ansvar, så vi bliver der for at se udviklingen. Når de så begynder på graffiti og den slags, er vi nødt til at gribe ind, lyder det fra Henrik Brix.

Der er umiddelbart ikke oplyst sluttidspunkt for demonstrationen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.