Tjetjenske oprørere i blodig aktion

Flere politibetjente meldes dræbt i kampe med militante i Tjetjenien torsdag morgen.
Mediehuset i Grosnij, hvor skud og kampe brød ud efter midnat.
Mediehuset i Grosnij, hvor skud og kampe brød ud efter midnat. Foto: Musa Sadulayev/AP

Adskillige politifolk er tidligt torsdag blevet dræbt i sammenstød med militante i Tjetjeniens hovedstad, Grosnij. Bevæbnede personer angreb først en trafikal kontrolpost og stormede derefter en bygning, der huser et lokalt medie. Sikkerhedsfolk og politiet har nu omringet bygningen.

Det er uvist, hvor mange politifolk, der har mistet livet.

- Der er tab blandt personellet, hedder det i en meddelelse fra den russiske antiterrorkomité ifølge de russiske medier. Nyhedsbureauet RIA Novosti citerer en kilde fra de lokale politimyndigheder for, at fem betjente er dræbt og adskillige er sårede. Der er ingen oplysninger om dræbte blandt de militante.

De militantes aktion i det ofte uroplagede Tjetjenien vil blive set som et slag i ansigtet og en hån mod Ruslands præsident, Vladimir Putin, skriver nyhedsbureauet AFP. Putin skal senere torsdag holde sin årlige tale til befolkningen om den russiske nations tilstand.

Betjente og mandskab fra sikkerhedsstyrkerne har omringet den bygning, hvor de militante befinder sig.

I oktober omkom fem betjente, da en ung selvmordsbomber detonerede sin sprængladning ved indgangen til en koncertsal med tusindvis af mennesker i Grosnij. Aktionen fandt sted i forbindelse med en byfest, der også markerede republikkens leder, Ramzan Kadyrovs, fødselsdag.

Angrebet skabte bekymring for, at en ny bølge af selvmordsangreb og vold er under opsejling i det nordlige Kaukasus, hvor Rusland to gange inden for de seneste 20 år har udkæmpet krige med separatister.

Vladimir Putin har flere gange lovet de russiske vælgere, at han vil knuse oprørsbevægelsen i Kaukasus.

Da Putin i oktober fyldte 62 blev det markeret i Grosnij, hvor over 100.000 mennesker iført tøj i det russiske flags farver hyldede præsidenten.

Tjetjenien har de senere år været mere rolig end tidligere set, og selvmordsangreb i den russiske delrepublik har været relativt sjældne.

/ritzau/AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.