Asiens rotter kravler i øjeblikket fra et liv i sumpområder til et liv på spisekortene. Og den øgede efterspørgsel på rottekød har fået prisen til at stige voldsomt i lande som Cambodja, Thailand og Vietnam.
Rotte har traditionelt været fattigmandskost, men den globale fødevarekrise har gjort ko og kylling så dyrt, at flere sætter tænderne i rotter. I Cambodja er prisen på rotte, ifølge Reuters, tredoblet på et år, mens den i Thailand er nået op på en rekordpris af 25 kroner for et kilo.
Rottekødet er dog stadig langt billigere end bøf og bliver derfor brugt i karryretter eller stegt med krydderier.
»Bedre end kylling«
Selvom rotter kan bære sygdomme i live, er de normalt ikke farlige at spise, hvis de tilberedes ordentligt. Rotterne skulle ifølge kendere smage af mere end meget andet slags kød.
»Det er bedre end kylling. Det afhænger selvfølgelig af, hvad du kan lide, men det er normalt kød som alt muligt andet,« siger en thailandsk rottespiser til nyhedsbureauet AP.