Tjen 20.000 på at sælge bilen selv

Sælger du bilen privat, kan du nemt tjene 10-20.000 kroner mere end et salg gennem en bilforhandler. Se her hvordan.
Når du skal fremvise bilen til en eventuelt køber, er det vigtigt, at bilen er rengjort og fremstår pæn.
Når du skal fremvise bilen til en eventuelt køber, er det vigtigt, at bilen er rengjort og fremstår pæn. Foto: Colourbox/free

Er det tid til at familiebilen, folkevognen eller Ferrarien skal skiftes ud? Så kan du med fordel sælge bilen selv.

Faktisk kan du tjene 10-20.000 kroner ekstra ved at stå for handlen selv frem for at lade en bilforhandler sælge bilen. Det fortæller Karsten Meyland Lemche, der er brugtbilsekspert hos den danske bilorganisation FDM.

Han har en række tips, der kan løfte prisen på bilen.

- Sørg for at gøre bilen ren og tag mange billeder både udefra, men også indvendigt af sæderne, instrumentbrættet og kabinen. Billederne skal tages i neutrale omgivelser, så meget gerne på en asfaltvej med skov eller en kontorbygning i baggrunden, siger han til Ritzau Fokus.

I annonceteksten bør du beskrive bilen så ærligt som muligt, men også gerne inkludere personlige oplevelser med bilen. Synes du eksempelvis, at den er behagelig at køre langt i, så skriv det, råder Karsten Meyland Lemche.

Han fortæller, at du kan skrue prisen på bilen op med op til 10.000 kroner, hvis du sender den en tur forbi en professionel bilvask, hvor lakken bliver poleret, og alle hjørner bliver støvsuget.

Sådan en rengøring koster typisk omkring 3.000 kroner, men Karsten Meyland Lemche har aldrig oplevet, at pengene ikke bliver tjent ind igen.

Og de ekstra penge kan hurtigt komme til nytte.

Jan Lange, der er markedsanalytiker ved brugtbildatabasen BilBasen, fortæller, at efterspørgslen på biler er meget stor i øjeblikket - og derfor er priserne også høje.

- Det, du kan vinde ved bilsalget, kan komme dig rigtig meget til gode, når du skal købe din næste bil. Derfor skal du ikke lade dig friste, men afvente og se, hvor mange tilbud du får. Du skal ikke være bange for at sætte prisen lidt højt, siger han til Ritzau Fokus.

Er du i tvivl om, hvad din bil kan sælges for, kan du sammenligne med priserne på lignende biler.

Men der skal være en synlig besparelse i forhold til forhandlerens pris, hvis du vil lokke kunder til.

- Sælger man privat, er køberen dårligere stillet, end hvis han gik til en forhandler. Bilen købes i udgangspunktet som beset, så der er ikke nogen reklamationsret, som der vil være hos en forhandler. Derfor forventer køberen også at få lidt rabat, siger Per Alkestrup, afdelingschef i FDMs rådgivning, til Ritzau Fokus.


Fakta: Det skal du være opmærksom på, når du sælger din bil

- Når en eventuel køber skal prøvekøre bilen, så sørg for at tjekke kørekortet og få en adresse på køber. Der er flere eksempler på, at køberen kører af sted og aldrig kommer tilbage igen. Derfor er det en god idé selv at køre med, når bilen skal prøvekøres.

- Når køber overtager bilen, skal du sørge for at få alle de relevante oplysninger om køberen (CPR-nummer, folkeregisteradresser, kørekortnummer, bank- og forsikringsoplysninger). Udfyld en slutseddel korrekt og hav altid en kopi selv.

- Har du restgæld i bilen, bør du oplyse køber om det og sørge for, at den bliver dækket af købssummen. Man kan tjekke eventuel restgæld på www.bilbasen.dk/bilbogen

- Få omregistreret bilens nummerplader med det samme, når handlen er slut. Gør køberen det ikke, kan du komme til at hænge på hans p-afgifter og fartbøder, især hvis du ikke kan bevise med en slutseddel, at du har solgt bilen.

Kilde: Per Alkestrup, afdelingschef i FDMs rådgivning.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.