Tjek selv: Så meget kan du få oven i dagpengene

Antallet af private lønforsikringer er blevet fordoblet på fire år. Tjek selv hvor meget du kan få, hvis du bliver ledig og har tegnet en forsikring.
Ikke alle føler, at dagpengene rækker nok, når man bliver ledig. Derfor supplerer mange med en lønforsikring.
Ikke alle føler, at dagpengene rækker nok, når man bliver ledig. Derfor supplerer mange med en lønforsikring. Foto: Iris/Scanpix

Mens krisen har skyllet over Danmark, har flere og flere lønmodtagere valgt at spænde et ekstra sikkerhedsnet ud, hvis de skulle blive ledige. Over 188.000 danskere er nemlig omfattet af en privat lønforsikring.

Nogle typer lønforsikring er et alternativ til dagpengene. Men langt de fleste lønforsikringer fungerer som et tilskud, som giver en ekstra månedlig udbetaling oveni dagpengene, hvis man er ledig.

Men hvor meget kan du få? Det kan du selv tjekke i grafikken herunder.

Vælg din nuværende månedsløn i fanen - så viser grafikken, hvad du kan få i lønsikring hver måned, hvis du mister jobbet. Grafikken viser også, hvor meget forsikringen vil koste dig hver måned.

Priserne er baseret på tilbud fra forsikringsselskabet Alka, som er den største udbyder af lønforsikringer. Ordningerne dækker op til 12 måneder og dækker ikke de første 12 måneder, efter forsikringen er tegnet. Samtidig kan der være en selvrisiko på 30 dage, efter man bliver ledig. Læs mere om betingelserne her.

Alkas forsikringer kræver medlemsskab af 3F, Dansk El-forbund, Dansk Metal, Fødevareforbundet NNF, HK, Serviceforbundet eller Teknisk Landforbund. En lang række forbund og a-kasser har dog lignende ordninger.

Du skal tjene mindst 23.323 kroner om måneden, før du kan få udbetalt lønforsikring. Det skyldes, at lønforsikring og dagpenge tilsammen maksimalt må udgøre 80 procent af din hidtige løn.

Fakta om lønforsikringer

Der findes overordnet to slags lønforsikringer. Den ene type er et alternativ til dagpengesystemet, mens den anden - og hyppigst brugte - giver et tilskud oveni dagpengene.

Lønsikring og dagpenge må tilsammen maksimalt dække 82,8 procent af ens hidtidige indtægt.

Mange fagforeninger og a-kasser tilbyder lønsikring som et produkt, man kan tilkøbe som medlem.

I HK Stat, HK Kommunal og Socialpædagogerne er der indgået en kollektiv, obligatorisk lønsikring, som dækker alle, der også er medlem af forbundenes a-kasser.

Den kollektive løsning betyder, at det kan gøres langt billigere, end hvis medlemmerne selv skulle tegne forsikringen.

Omkring 188.000 danskere var i 2014 dækket af en lønforsikring. Cirka halvdelen var omfattet af en kollektiv lønforsikring. Resten har tegnet den individuelt.

Kilde: Alka, Forsikring & Pension, AK Samvirke

 

UDVID

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.