Tjek kortet: Statsjob flytter til kommuner med lav ledighed

De fleste statsjob flytter til kommuner, der har lavere ledighed end i København og resten af Region Hovedstaden. Klik på kortet og se ledigheden i kommunerne sammenlignet med Hovedstaden.

Regeringen annoncerede torsdag en omfattende plan for at flytte 3.900 arbejdspladser til København. Men Avisen.dk's gennemgang af udflytningen viser, at de statslige arbejdspladser ikke flytter derhen, hvor der er ledige hænder.

76 procent af arbejdspladserne flytter nemlig til kommuner, der har færre ledige i procent end Københavns Kommune. Sammenligner man i steder med andelen af ledige i Region Hovedstaden, flytter 61 procent af de statslige arbejdspladser til kommuner, som har færre eller lige så mange ledige som Region Hovedstaden.

Tjek selv på kortet

I kortet her kan du klikke på hver kommune og se, hvor mange nye job, der kommer. Samtidig viser kortet, om kommunen har færre, lige så mange eller flere ledige, hvis man sammenligner med Region Hovedstaden.

  • Røde kommuner har flere ledige end Region Hovedstaden
  • Gule kommuner har lige så mange ledige som Region Hovedstaden
  • Grønne kommuner har færre ledige end Region Hovedstaden

 

Færre ledige i kommuner med nye statsjob
Grafikken viser antallet af statslige arbejdspladser, som flyttes til kommuner, der har flere, lige så mange eller færre ledige end Region Hovedstaden.
Ledighed forstås som antal sæsonkorrigerede ledige i procent.
Udflytningskommuner har færre ledige end København
Grafikken viser antallet af statslige arbejdspladser, som flyttes til kommuner, der har flere, lige så mange eller færre ledige end Københavns Kommune.
Ledighed forstås som antal sæsonkorrigerede ledige i procent.
Fakta
  • 76,2 procent af de statslige arbejdspladser flyttes til kommuner, der har en lavere andel af ledige end Københavns Kommune. 23,8 procent af de statslige arbejdspladser flyttes til kommuner, der har en højere andel af ledige end Københavns Kommune.
  • 47,2 procent af de statslige arbejdspladser flyttes til kommuner, der har en lavere andel af ledige end Region Hovedstaden. 39,4 procent af arbejdspladserne flyttes til kommuner, der har en højere andel af ledige end Region Hovedstaden. 13,4 procent af de arbejdspladserne flyttes til kommuner, der har samme andel ledige som Region Hovedstaden.
  • 40,6 af de statslige arbejdspladser flyttes til kommuner, der har en lavere andel af ledige end andelen af ledige på landsplan. 53,9 procent af arbejdspladserne flyttes til kommuner, der har en højere andel af ledige end andelen af ledige på landsplan. 5,6 procent af arbejdspladserne flyttes til kommuner, der har samme andel ledige som på landsplan.

Kilder: Udspillet "Bedre balance" og Danmarks statistik. Nye årsværk til inddrivelse og udbyttekontrol hos SKAT samt ATP-/Udbetaling Danmark-centre indgår ikke i gennemgangen. Det skyldes, at antallet af arbejdspladser disse steder endnu ikke kendes.

UDVID

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.