Tjek DR-bossernes fede løn: Så meget tjener de

For første gang løfter DR sløret for for de enkelte direktions medlemmers lønposer.
Generaldirektør Maria Rørbye Rønn får en fast løn på tre millioner kroner. Dertil kommer løntillæg og pension.
Generaldirektør Maria Rørbye Rønn får en fast løn på tre millioner kroner. Dertil kommer løntillæg og pension. Foto: SCANPIX arkiv

Der er røget mere i lønningsposen til den øverste ledelse i DR. Det skriver Mediawatch, der har nærstuderet DR's egen årsrapport for 2014.

Af årsrapporten fremgår det, at DR's samlede personaleomkostninger til direktionen steg til 13,8 millioner kroner sidste år mod 12,2 millioner kroner i 2013.

Samtidig løfter DR samtidig første gang sløret for, hvad de enkelte direktionsmedlemme får ind på lønkontoen.

Mest i løn får generaldirektør Maria Rørbye Rønn med en fast løn på tre millioner kroner. Lægges pension og øvrige løntillæg, som ifølge kan dække over vederlag, særlige aftaler, beskatning af fri bil og feriepenge, ender generaldirektørens samlede løn på 3,7 millioner.

Læs DRs årsrapport: Klik her - lønningerne står omtalt på side 40

Det har tidligere været fremme, at Maria Rørbye Rønn sidste år fik en lønstigning på næsten 590.000 kroner i forhold til 2013.

DR’s nyhedsdirektør Ulrik Haagerup får også en god gage med en samlet lønpakke på 2,3 millioner kroner. Det beløb dækker over en fast løn på 1,7 millioner kroner årligt samt pension på 0,3 millioner og øvrige løntillæg på 0,3 millioner.

Mediedirektør Gitte Rabøl når en samlet løn på 2,2 millioner kroner.

Trods årets lønstigning er niveauet stadig ikke helt så højt om tidligere i DR. I 2010, da Maria Rørbye Rønne blev konstitueret som generaldirektør, modtog direktionen samlet set 23,1 millioner i løn. Det var en markant stigning fra året forinden, 2009, og dækkede over fratrædelsesgodtgørelse til fratrådte direktører, bl.a. tidligere generaldirektør Kenneth Plummer.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.