Tjek din lønseddel: Du kan miste flere tusinde feriepenge-kroner

Hver fjerde dansker regner ikke feriepengeudbetalingen igennem.
- Man bør absolut tjekke lønsedlen en ekstra gang, når feriepengene udbetales, siger Lizette Jørgensen.
- Man bør absolut tjekke lønsedlen en ekstra gang, når feriepengene udbetales, siger Lizette Jørgensen. Foto: Scanpix/Iris

Hiver du lommeregneren frem, når lønsedlen med feriepengene lander i indbakken?

Hver fjerde dansker stoler på firmaets lønafdeling og håber på, at der er lagt til og trukket fra de rigtige steder.

Det skriver finans.dk.

I en ny meningsmåling, som Epinion har lavet for Deloitte, svarer de således, at han eller hun ikke undersøger, om feriepengene eller ferietillægget stemmer overens med grundlønnen, tillæg, bonusser og andre udbetalinger fra arbejdspladsen.

Men det kan der være god grund til at begynde at gøre, lyder opfordringen fra Lizette Jørgensen, leder af Deloittes Løn Service.

- Man bør absolut tjekke lønsedlen en ekstra gang, når feriepengene udbetales. Som medarbejder har man nemlig ikke bare ret til feriepenge af ens grundløn, men også af tillæg, bonus og andre udbetalinger fra jobbet. Det er der arbejdspladser, der af og til glemmer, siger hun til finans.dk.

Lizette Jørgensen forklarer, at der den enkelte lønmodtager kan gå glip at flere tusinde kroner.

- For mange danskere er tillæg og bonus en væsentlig del af deres løn. Det gælder også, hvis man eksempelvis får provision, modtager overtidsbetaling eller enkeltstående gratialer. I alle de tilfælde er det vigtigt, at feriepengene afspejler den reelle lønsum, siger hun.

Du får minimum 1 procent i ferietillæg, hvis du har ret til ferie med løn – hvis ikke optjener du i stedet feriegodtgørelse på et feriekort, som du selv skal sørge for at få udbetalt.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.