Tivoli i shit-storm: Tog pant fra 6-årige Magnus

En kun 6-årig dreng fik konfiskeret de bægre, han havde indsamlet under en koncert. Ifølge Tivoli handlede vagterne, der tog dem, efter reglerne, men beklager nu alligevel.
6-årige Magnus måtte ikke aflevere de mange bægre, han havde indsamlet.
6-årige Magnus måtte ikke aflevere de mange bægre, han havde indsamlet. Foto: Privat

Det skulle have været en hyggelig tur i Tivoli, men endte i stedet med tårer og et ulykkeligt barn.

Sådan fortæller Karsten Eg, der fredag aften var i Tivoli for at høre Marie Key sammen med sin 6-årige søn, Magnus, og en gruppe bekendte.

Under koncerten indsamlede Magnus de mange tomme øl- og sodavandsbægre fra deltagerne. Og på vej hen til pantautomaten fik han endnu flere af forbipasserende.

Til sidst stavrede han rundt med omkring 90 bægre, der hver ville indløse 5 kroner. Og stolt skulle han til at aflevere de mange bægre, der kunne give ham penge nok til at købe en bamse fra Buid A Bear-butikken, som han længe havde ønsket sig.

Dybt ulykkelig

Lykken blev dog kort, fortæller hans far.

- Da Magnus ville aflevere sine bægre, bliver han tilbageholdt af en vagt, der tilkalder forstærkning. Vi får at vide, at bægrene er konfiskeret, da man ikke må samle dem inde i haven, fortæller Karsten Eg til Avisen.dk.

Slukøret og uden bægre måtte far og søn derfor forlade Tivoli.

- Magnus var helt ude af den, og tårnene løb ned af kinderne på ham. Han var dybt ulykkelig, fortæller Karsten Eg om den dårlige afslutning på aftenen.

Karsten Eg valgte efterfølgende at skrive om oplevelsen på Facebook, og opslaget er efterfølgende blevet delt mere end 20.000 gange.

Trist afslutning på en ellers fantastisk Tivoli tur 󾌹 Vi samles ca 30-40 personer til et arangement i Tivoli gennem...

Posted by Karsten Eg on 12. juni 2015

Karsten Eg valgte også at skrive til Tivoli, og her har man valgt at lægge sig fladt ned og beklage.

- Vi har været i kontakt med faderen og undskylde episoden. Det har ikke været en god Tivoli-oplevelse, og det er vi kede af, siger Simon Verheij, der er kommunikationsmedarbejder i Tivoli.

Får ny bamse

Han understreger dog samtidig, at vagterne i princippet har fuldt Tivolis regler.

- Der står i vores regulativ, at man ikke må indsamle eller indløse bægre, der ikke er sine egne. Det skyldes, at vi har været meget plaget af professionelle indsamlere, der også bruger deres børn. Og det er til stor irritation for vores gæster, siger han og skynder sig at tilføje:

- I det her tilfælde er der dog opstået en misforståelse, og vi burde have udvist konduite. Det er klart, at der ikke er tale om en professionel indsamler, når han står med sin far. De her situationer skal vurderes fra gang til gang.

Ifølge Simon Verheij er der derfor også en mere håndgribelig undskyldning på vej til 6-årige Magnus.

- Selvfølgelig skal drengen have sin bamse, siger han og lover, at drengen nu nok skal få sit ønske opfyldt.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.