Tisser du om natten? Det kan være tegn på sygdom

Er du oppe en eller flere gang hver nat, fordi du skal på WC, så kan det skyldes flere ting, som du heldigvis kan gøre noget ved.
Er du også fuldstændig smadret, når vækkeuret ringer, fordi du konstant render på toilet om natten - har du overvejet, at din blære måske ikke er helt på toppen?
Er du også fuldstændig smadret, når vækkeuret ringer, fordi du konstant render på toilet om natten - har du overvejet, at din blære måske ikke er helt på toppen? Scanpix

Slæber du ofte dig selv ud på badeværelset midt om natten, fordi du skal tisse? Det kan det sagtens skyldes andre ting, end at du har drukket for meget kaffe før sengetid.

Det er klart, at den oplagte grund til dit natte-tisseri er, at du har drukket for meget væske før sengetid, skriver kk.no.

Her er især varme og koffeinholdige drikke som kaffe og te et problem. Det samme er sodavand og andre drikke med kulsyre i. Begrænser du dit indtag af disse drikke, vil du med sandsynlighed ikke skulle op om natten – men skal du det alligevel, skyldes det muligvis, at du har en overaktiv blære eller en urinvejsinfektion.

Overaktiv blære

En blære, der er overaktiv, kan være et problem døgnet rundt. Har du sådan en, render du muligvis på toilet 10-15 gange i døgnet. Den kan nemlig ikke indeholde så meget væske som en normal blære.

Kendetegnet ved en overaktiv blære er, at du har en meget sensitiv tissetrang. Ved en almindelig blære mærker du, at du skal tisse, når den er fyldt op. Ved en overaktiv blære kommer den følelse længe før, og du føler dig nødsaget til at rende ud og tisse.

Urinvejsinfektion

Det er ikke unormalt at få en urinvejsinfektion. Du kan mærke den, hvis du skal tisse ofte, og det gør lidt ondt og strammer hen over lænden.

Symptomerne er forskellige. Du kan godt være ramt, selvom du du ingen gener har - ud over at tisse meget.

En urinvejsinfektion kræver som regel medicin fra lægen, hvis du vil over det og sove godt om natten. Så nager mistanken om, at noget er galt, skal du opsøge doktoren - og få din nattesøvn tilbage.


Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.