Tips:Sådan undgår du mus og rotter i hjemmet

Se nemme forholdsregler, man kan tage for at slippe af med uønskede gæster, når efteråret for alvor sætter ind.
Det er blevet sæson for uønsket besøg af denne lille gnaver.
Det er blevet sæson for uønsket besøg af denne lille gnaver. Foto: Colourbox

Det er ved at blive efterår udendørs, hvilket betyder, at temperaturen falder. Det betyder også, at din bolig bliver attraktiv for mus og rotter.

Netavisen Nordjyske.dk har spurgt skadedyrsbekæmper Gert Andersen til råds, og ifølge ham kan man effektivt og nemt forebygge uønskede gnavere ved hjælp af en række forholdsregler:

"Man skal starte med at tjekke sine husmurer for fuger. Der kan være ventilationsfuger og andre huller i en mur, men de skal være dækket af et metalnet med huller, der er max er en halv gange en halv centimeter store, ellers er hullerne som en åben hoveddør for mus og rotter, siger Gert Andersen og fortæller, at rotter kun har brug for en sprække på halvanden centimeter for at komme ind, og at en mus kun skal bruge seks-syv millimeter," siger han til Nordjyske.dk.

Desuden anbefaler han, at man ser på, om man kan gøre det sværere for mus at nå op til tagrenden, hvor de har lettere adgang til huset. Her peger han på, at man eksempelvis kan klippe planter ned, der gror op ad husmuren.

Når det kommer til rotter, skal der andre forholdsregler til.  De kommer nemlig ind i huset nedefra:

"Man skal sørge, for at kloakristene er skruet godt fast. En rotte på en 300-400 gram kan nemlig løfte tre gange sin egen vægt, så selvom rotten ikke kan komme gennem ristens riller, kan den godt skubbe risten væk, og så er der fri adgang til dit badeværelse," fortæller han til Nordjyske.dk.

Desuden skal man være opmærksom på lugte fra kloakken. Lugter det dårligt, er der ofte noget galt.

Har man mistanke om, at man alligevel har fået mus eller rotter på besøg, kan man med fordel lede efter dem i nærheden af skraldeposen. Man kan også lede efter ekskrementer i køkkenskabene. Afføring fra mus er på størrelse med kommen, mens rotters typisk er fem millimeter.

Mus kan man bekæmpe med en musefælde, mens man har pligt til at kontakte kommunen i tilfælde af rottebesøg.

Kilde: Nordjyske.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.