KAOS MED KÆRESTEPENGE

Tinas kærestepenge-kaos: Håber ikke, jeg bliver snydt igen

Mandag fik Tina Hansen besked om, at hun ville få efterbetalt kontanthjælp på grund af fejl i hendes sag. Men tirsdag trak kommunen i land. Torsdag aften fik hun ja alligevel.
- Jeg er rigtig glad for, at de ændrede mening. Men det er noget værre kaos det her, siger Tina Hansen.
- Jeg er rigtig glad for, at de ændrede mening. Men det er noget værre kaos det her, siger Tina Hansen. Iris

Der bliver ikke udbetalt flere penge eller lavet flere afgørelser om fejl i sager om kærestepenge lige nu. I hvert fald ikke hvis det står til Kommunernes Landsforening (KL).

KL har opfordret flere kommuner til at holde pause, indtil KL, Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering og Ankestyrelsen er blevet enige om, hvordan kommunerne skal rette tusindvis af fejl i sager om gensidig forsørgelsespligt for samlevende.

Men den melding gav Tina Hansen i Middelfart en mildest talt kaotisk uge, der endte med, at hun i går blev ringet op midt i aftensmaden. Beskeden var, at hun får 25.000 kroner på sin konto efter weekenden.

- Det blev jeg da rigtig glad for. Det er 15.000 efter skat. Det er mange penge for vores familie. Så nu håber jeg ikke, at kommunen snyder mig igen, men det tror jeg da ikke, siger Tina Hansen.

Hendes skepsis kommer ikke af det blå.

"For dælen jeg blev glad"

Tina Hansen havde klaget over fejl i sagsbehandlingen af en sag om gensidig forsørgelsespligt for hende og kæresten.

LÆS OGSÅ: Til grin? Kommunerne må punge ud til samlevende

Mandag fik hun mail fra Middelfart Kommune. Hun havde fået medhold. Så afgørelsen var ugyldig. Derfor ville hun til maj få efterbetalt alle de penge, hun var blevet trukket i kontanthjælp i 15 måneder

Men da hun dagen efter skrev og spurgte, hvorfor pengene først kom til maj, fik hun et helt andet svar:

Kommunen skrev nu til Tina Hansen, at "KL har bedt Middelfart Kommune om at vente med at lave afgørelser i sagerne".

”Jeg kan derfor på nuværende tidspunkt ikke sige, om der vil blive foretaget en regulering i din tidligere udbetalte ydelse, stod der i brevet fra kommunen.

- For dælen jeg blev glad, da jeg fik den første mail, og havde nået at fortælle det i dagplejen og alt muligt. Men så var det slet ikke sikkert, at vi fik noget som helst. Det var fuldstændig grotesk, siger Tina Hansen.

Så ventede Tina Hansen sammen med tusindvis af andre par på kontanthjælp.

For mens pengene i denne uge er gået ind hos kærestepar i Skive med fejl i sagerne, venter blandt andet over 1000 københavnske par.

Her har beskæftigelses- og integrationsborgmester Anne Mee Allerslev (R) også besluttet at vente på KLs beslutning, før kommunen klart melder ud, hvad der skal ske i de fejlramte sager.

Pengene kommer mandag

Men Tina Hansen kunne ikke holde ud bare at sidde og læse i grupper for kontanthjælpsmodtagere på Facebook om mennesker udsat for samme fejl, som fik penge udbetalt.

Så hun henvendte sig til kommunalpolitiker Ulf Harbo fra Enhedslisten, der har rejst sagen om fejl, og til Avisen.dk.

- Jeg var så glad i mandags, og så kan de da ikke trække i land. Jeg bliver stiktosset over sådan noget, siger Tina Hansen.

Hun skrev også til kommunen torsdag eftermiddags, at hun ville medvirke i en artikel på Avisen.dk. Fire timer efter blev hun ringet op med besked om, at kommunen alligevel ikke vil trække deres oprindelige tilsagn tilbage.

- Jeg er rigtig glad for, at kommunen ændrede mening. Men det er noget værre kaos det her. Hvis kommunerne har penge til gode hos os, er de ikke til at hugge og stikke i, og de skal nok få dem inddrevet. Men når vi har pengene til gode, så er det noget helt andet, siger Tina Hansen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.