Tillidsmand: Sosu'er kan ikke mærke din taknemmelighed, Løkke

I folketingets åbningstale takkede Lars Løkke Rasmussen de mange varme hænder. Men med de konstante besparelser på personale er takken ikke til at mærke, siger tillidsmand.
Tillidsmand Elsebeth Bjørnkjær har svært ved at mærke den taknemmelighed for landets varme hænder, Lars Løkke Rasmussen udtrykker i sin åbningstale. "Vi mærker kun, at vi bliver skåret i personale", siger hun.
Tillidsmand Elsebeth Bjørnkjær har svært ved at mærke den taknemmelighed for landets varme hænder, Lars Løkke Rasmussen udtrykker i sin åbningstale. "Vi mærker kun, at vi bliver skåret i personale", siger hun. FOA´s hjemmeside/Scanpix: Olafur Steinar Gestsson

- Jeg oplever, at vi bliver færre og færre social- og sundhedsassistenter, samtidig med der kommer flere og flere patienter, siger fællestillidsrepræsentant på Hvidovre Hospital Elsebeth Bjørnkjær.

Derfor giver hun ikke meget for Lars Løkke Rasmussens åbningstale, da han i dag sendte en stor tak ud til sosu-hjælpere, sygeplejersker og mange andre faggrupper, der sørger for pleje og omsorg til børn, gamle og syge landet over.

- Vi kan ikke mærke hans taknemmelighed, når der samtidig bliver skåret i plejepersonalet. Det er fint, at der bliver brugt penge på forskning og medicin, men både kræftpatienter og ældre mennesker har også brug for pleje, siger hun.

Ikke tid til personlig pleje

Lige så længe Elsebeth Bjørnkjær kan huske, har der været sparerunde efter sparerunde. Det har resulteret i, at personalet på hospitalerne nu skal løbe ekstra stærkt for at nå alle patienterne. Og det går ud over kvaliteten.

- Vi har dårlig nok tid til det mest basale som personlig pleje. Det er svært at nå det hele, hvis man er tre på arbejde til 20 patienter, fortæller hun.

Derfor ender det nogle gange med, at de syge får liggesår. Og det er ikke ligefrem velfærd, som Elsebeth Bjørnkjær ser det. 

- Statsministeren taler om bedre kernevelfærd, men det kan vi ikke mærke. Det er ikke nok at give penge til bestemte patienttyper, hvis der ikke er personale nok til at pleje dem, siger hun.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.