Tillidsmand: "Har ikke prøver fyringer i det her omfang før"

Fællestillidsmand på medicinalvirksomheden Lundbeck vil forsøge at begrænse antallet af afskedigelser.
Den nye Lundbeck-topchef Kåre Schultz på vej til onsdagens pressemøde.
Den nye Lundbeck-topchef Kåre Schultz på vej til onsdagens pressemøde. Foto: Jens Nørgaard Larsen/arkiv/Scanpix

Selvom han vil gøre alt, hvad han kan, for at begrænse antallet af afskedigelser efter Lundbeck-toppens udmelding om en voldsom fyringsrunde, lader det til at blive en svær kamp.

Det siger fællestillidsmand Kim Rosenville til finans.dk.

- Vi vil altid prøve at begrænse fratrædelsen af vores medarbejdere, men det er jo bestyrelsen, der bestemmer. Så vi vil arbejde for, at vi får lavet nogle foranstaltninger, der kan hjælpe de berørte mennesker med at afbøde slaget siger Kim Rosenville til finans.dk.

Lundbeck har tidligere været igennem omstruktureringer, men denne er den mest omfattende i nyere tid. Det har tillidsmanden også lagt mærke til.

- Vi har ikke prøvet fyringer i dette her omfang før, det har vi ikke, siger Kim Rosenville til finans.dk.

1.000 stillinger væk

I forbindelse med den omfattende spareplan, skal Lundbeck beskære omkostningerne med tre milliarder kroner. Omstruktureringer skal nedlægge omkring 1.000 stillinger.

Som konsekvens af spareplanen skal Lundbeck skære omkring 300 stillinger i Danmark. Besparelserne skal hentes ved at omstrukturere alle hovedkontorsfunktioner, skære ned på generelle og administrative funktioner i dattervirksomheder og udvide det nyligt etablerede servicecenter i Krakow i Polen, oplyser Lundbeck.

Det var på forhånd ventet af flere analytikere, at den nye topchef, Kåre Schultz, var klar til at fremlægge en plan for, hvordan han kan skabe bedre balance mellem indtægter og udgifter i selskabet, der blandt andet kæmper med udløbne patenter.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.