Tillidsfolk om Coloplasts fyringsplaner: "Ikke spor klædeligt"

Coloplast vil skille sig af med kernemedarbejdere på trods af tidligere udmeldinger om det modsatte. Uklædeligt, mener tillidsfolk.
Coloplast vil skille sig af med kernemedarbejdere i den store fyringsrunde, der starter op næste år. Sådan lyder kritikken fra tillidsfolk på virksomheden.
Coloplast vil skille sig af med kernemedarbejdere i den store fyringsrunde, der starter op næste år. Sådan lyder kritikken fra tillidsfolk på virksomheden. Foto: Scanpix arkiv

Coloplast vil skille sig af med kernemedarbejdere i den store fyringsrunde, der starter op næste år. Sådan lyder kritikken fra tillidsfolk på virksomheden, skriver Fagbladet 3F.

- Tidligere har virksomhedens udmelding været, at man satsede på at have en solid, fast stab her i landet. Men nu vil man afskedige blandt disse medarbejdere. Det er ikke spor klædeligt, siger Torben Rasmussen, der er fællestillidsmand på Coloplast.

Udmeldingen kommer i kølvandet på, at Coloplast onsdag varslede en større fyringsrunde i Danmark. I løbet af de kommende tre år skal antallet af medarbejdere reduceres fra 700 til 400. I Mørdrup drejer det sig om 210 og i Thisted om 90.

Simon Mehl Augustesen, pressetalsmand for Coloplast har ingen kommentarer til kritikken af, at der skal fyres i den faste stab.

- Vi respekterer naturligvis vores tillidsfolks ret til at have en holdning og mening om de ændringer, vi meldte ud i går. Derudover har vi ingen yderligere kommentarer til det, siger han.

Forhandlinger er nu startet op med hensyn til vilkår for de medarbejdere, der skal fyres. Coloplast har heller ingen kommentarer til fratrædelsesvilkårene:

- I de kommende uger vil vi aftale de konkrete betingelser under så stor hensyntagen til de berørte medarbejdere som muligt. Vi kan ikke kommentere på den proces, der først lige er gået i gang, siger Simon Mehl Augustesen.

Fyringerne bliver ført ud i livet fra 2016. Det berørte arbejdere får besked sidst i dette år.

Fagbladet 3F har tidligere afsløret, at Coloplast har fået millioner i støtte fra EU og den ungarske stat til at flytte arbejdspladser fra Danmark til Ungarn. Coloplast selv afviser at have modtaget støtte i strid med EU's regler.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.