Tilflytning til København driver boligpriser i vejret

Prisen på en ejerlejlighed er steget 11 procent det seneste år, viser tal fra Danmarks Statistik.
Flere flytter til København og derfor stiger boligpriserne i hovedstaden. Tendensen med stigende boligpriser ses også andre steder i landet.
Flere flytter til København og derfor stiger boligpriserne i hovedstaden. Tendensen med stigende boligpriser ses også andre steder i landet. Foto: Colourbox/free

Prisen på ejerlejligheder og enfamiliehuse stiger fortsat. Det viser tal fra Danmarks Statistik. Tallene dækker over de tinglyste salg af boliger, der er foretaget fra juni til og med august.

Ejerlejligheder er blevet 11 procent mere værd, end de var for et år siden, mens priserne på enfamiliehuse er steget med 6,7 procent.

Selvom det er København, der driver stigningerne i boligpriserne, så har udviklingen ifølge Dansk Byggeri spredt sig som ringe i vandet, og der kan nu konstateres stigninger i alle regioner af landet.

Trods de voldsomme prisstigninger i hovedstaden vurderer Dansk Byggeri, at der ikke er risiko for en ny boligboble.

- Der er en årlig nettotilflytning til Københavns Kommune på mindst cirka 10.000 nye indbyggere, så den høje boligefterspørgsel i hovedstaden er stadig primært demografisk betinget og i mindre grad spekulativ, siger cheføkonom i Dansk Byggeri Bo Sandberg.

- Men udbuddet kan ikke følge med efterspørgslen, og det vil være rettidig omhu at få mere gang i boligbyggeriet nu. Det er især små lejligheder, der er mangel på, da det er dem, som både studerende og singler efterspørger og har råd til at betale.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.