Til lotto-vinder: Selvfølgelig kan man undvære et job

Drømme får næring, når man ser andre vinde den store lottogevinst. Men det kan også sætte tanker i gang om værdien i at have et arbejde.
Der er masser at tage sig til, hvis man har penge, og selvfølgelig kan man få et godt liv uden at arbejde. Sådan lyder det fra flertallet af Avisen.dk's læsere. Kvinden, der har vundet over en kvart milliard i lotte, vil ikke tilbage på arbejdsmarkedet, siger hun.
Der er masser at tage sig til, hvis man har penge, og selvfølgelig kan man få et godt liv uden at arbejde. Sådan lyder det fra flertallet af Avisen.dk's læsere. Kvinden, der har vundet over en kvart milliard i lotte, vil ikke tilbage på arbejdsmarkedet, siger hun. Niels Hougaard/POLFOTO/arkiv

Det gør ikke nødvendigvis noget godt for en at vinke farvel til kolleger og den identitet, der ligger i at have et arbejde. Sådan lød det i går fra en ekspert oven på nyheden om, at en mor til tre har vundet mere end en kvart milliard i lotto.

Men den 47-årige dagpengemodtager har ikke tænkt sig at finde et nyt job, siger hun.

LÆS OGSÅ: Lottovinder: "Nu går vi ud og køber strandvejsvillaer"

Og det kan mange af Avisen.dk's læsere godt forstå. På vores Facebook-side lyder deres råd til den heldige kvinde er: Lav det, der gør dig glad i låget. Tag ud og rejs. Nyd livet.

"Lønjob er ikke nogen forudsætning for at leve et godt og meningsfyldt liv. Så ville de rigeste ikke være så længe på golfbanen, tennisbanen og ridecentret," konkluderer Gry.

Sejlbåd og loppemarked

En anden læser mener, det er noget sludder, at man et arbejde skulle være afgørende for ens velbefindende:

"Sikke noget vrøvl, at man ikke skulle kunne undvære et arbejde. Man skal bare finde noget at lave, man har lyst til - Og så slipper man for en elendig chefs udgydelser. Jeg ville for eksempel sejle jorden rundt i den sejlbåd, jeg helt sikkert ville købe," skriver Brian.

"Ja hvis jeg havde vundet bare en brøkdel af det havde jeg købt et hus i udkanten af en mindre by, med en lade til og lavet loppemarked. Prøv at tænk på alle de almindelige sjove og snakkesalige mennesker man mødte hver dag, skriver Grete.

Værdifulde kolleger

Men sjove og inspirerende mennesker kan man også møde på sit arbejde. Faktisk er der en lang række grundlæggende menneskelige behov, som en arbejdsplads kan være med til at dække.

Det siger ph.d.-studerende ved Aarhus Universitet Cecilie Eriksen, der blandt andet har redigeret antologien ‘Det meningsfulde arbejdsliv’ og serien 'Moderne arbejdsliv'.

- Behovet for at bidrage til samfundet, behovet for at være en del af et større fællesskab end familien, behovet for en bestemt status i samfundet og behovet for en identitet. De fleste af os får ikke længere identitet ved at være en del af en bestemt slægt, men i stedet gennem arbejdet, siger hun.

Cecilie Eriksen peger på, at kolleger er en af de faktorer, der typisk betyder mest for folk i forhold til at have et arbejde.

LÆS OGSÅAdvarsel til lottovinder: Tænk dig om, før du dropper jobbet

Personlige drømme

Flere læsere fremhæver da også det kollegiale fællesskab som noget af det bedste ved at have et job.

"Jeg hører til dem, der får perspektiv og struktur i tilværelsen ved at have noget at stå op til og gode kolleger. Har nu været "tvangs-førtidspensioneret" i 7 år, og har ikke lært det endnu, trods mange interesser, især kreative. Men en weekend er kun en weekend hvis der er "noget udenom" den, og det samme med ferier," skriver Mona.

For andre læsere handler den frihed, penge giver, da heller ikke om at komme til at arbejde mindre. Men om at følge nogle personlige drømme og mål:

"Jeg havde åbnet den superlækre blomsterforretning jeg altid har ønsket mig, som ikke bare er et job, men en passion for mig, og havde ansat et par knald dygtige blomsterdekoratører fra starten," skriver frk.Jensen

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.