Til jobsamtale? Sådan klæder du dig på

En fagforening har for første gang afholdt et kursus i, hvordan ens påklædning kan give succes, når man er til jobsamtale.
Ja ja okay, måske er det her lige i overkanten. Men pointen er, at man gerne må gøre lidt ud af sig selv, når man skal til jobsamtale. Find det nyeste tøj frem, der også sidder godt.
Ja ja okay, måske er det her lige i overkanten. Men pointen er, at man gerne må gøre lidt ud af sig selv, når man skal til jobsamtale. Find det nyeste tøj frem, der også sidder godt.

Det er muligt at være dressed for succes. Den rigtige påklædning kan give et forspring ved en jobsamtale om ønskejobbet.

Fagforeningen HK Østjylland har for første gang holdt kursus i, hvordan man klæder sig bedst på til jobsamtalen.

- Alle de små ting, jeg lærte, kan jeg tage med mig og bygge videre på, siger den 32-årige Maria Sørensen fra Odder, der var med til HK Østjyllands kursus om fremtoning, signaler og påklædning ved jobsamtalen, til DR Østjylland.

Hun har været ledig i et halvt års tid og har været til to jobsamtaler uden held.

Men hun mener, at hun kan bruge kurset næste gang, hun bliver kaldt til en samtale.

- Man skal virkelig tænke over ikke at tage tøj på, som er slidt. Det skal være net og nyt, siger Maria Sørensen.

Det var stylist Liselotte Thygesen fra firmaet Stylechange i Aarhus, der kom med tips til, hvordan tøjet skal sidde ved jobsamtalen.

Hun mener, at mange ikke gør sig umage nok, for den lille ting kan sige en masse om jobansøgeren.

- Hvis man søger job, hvor man skal have med tal at gøre f. eks et revisorjob, så er det vigtigt, at man har fokus på detaljerne. Hvis man ikke husker detaljerne, kan det godt være et signal om, at husker man ikke dem, glemmer man dem måske også i sit job, siger Liselotte Thygesen.

Der er mennesker, der siger, at tøj ikke har betydning. Liselotte Thygesen er ikke enig.

- Den holdning sender også et signal, derfor er det vigtigt at være opmærksom på det, siger hun.

Fagforeningen HK Østjylland, der har taget initiativ til kurserne i ydre fremtoning, har mærket en ny tendens hos sine medlemmer.

De ønsker flere kurser om styling og fremtoning ved jobsamtalen, fortæller presse- og kommunikationskonsulent Loa Skau Bjørnsson fra HK Østjylland.

- Det er jo ikke bare vigtigt at have et godt CV og være egnet til jobbet. Det er også vigtigt med et godt førstehåndsindtryk. Vores medlemmer vil rigtig gerne lære, hvordan man gør det. De ved godt, at man ikke skal komme i slidte cowboybukser og en hullet bluse til en jobsamtale. Men hvad skal man så komme i. Mange især kvinder kan synes, at de har for meget på bagdelen eller trænger til at tabe ti kilo, og hvad skal man så tage på af tøj, så det ikke bliver fremhævet, siger Loa Skau Bjørnsson til DR Østjylland.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.