Tidligere V-politiker: Regeringens politik kan øge kriminaliteten

Eyvind Vesselbo langer i en kronik i Berlingske voldsomt ud efter Lars Løkke Rasmussen og hans politik.
Foto: Scanpix

Flere personer i det danske samfund vil blive marginaliseret som resultat af regeringens politik. Og det kan i sidste ende føre til en øget mængde sort arbejde og mere kriminalitet.

Sådan skriver den tidligere venstrepolitiker Eyvind Vesselbo i en kronik i Berlingske.

- Det virker ikke som om, statsministeren og hans regering kan se, hvilke menneskelige konsekvenser alle disse indgreb har for de mennesker, de rammer. Statsministeren kan åbenbart heller ikke se konsekvenserne for det danske samfund, skriver han i kronikken i Berlingske og peger blandt andet på beslutningen om at sætte loft over kontanthjælpen samt indførelsen af 225 timers-reglen. 

Eyvind Vesselbo afviser argumentet om, at de mange tiltag skal få flere ind på arbejdsmarkedet, fordi det skal kunne betale sig at arbejde. 

- Man skaber nemlig ikke flere arbejdspladser ved at gøre folk fattigere. Der kommer heller ikke flere arbejdspladser ved at skære i velfærden, understreger han i kronikken i Berlingske.

Han mener tværtimod, at regeringens politik vil resultere i, at flere finder alternative måder at forsørge sig på. Blandt andet mener han, at den vil føre til en stigende mængde sort arbejde og øget kriminalitet.

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.