Tidligere V-kandidat: Jeg stemte ikke på Venstre

Jess Myrthu, der var Venstres kandidat til Europa-parlamentsvalget sidste år, satte kryds ved et andet parti end Venstre i torsdags.
Der manglede klare udmeldinger fra Venstre om EU-politikken under valgkampen, mener Jess Myrthu, der var V-kandidat til Europaparlaments-valget. Derfor stemte han ikke på sit eget parti.
Der manglede klare udmeldinger fra Venstre om EU-politikken under valgkampen, mener Jess Myrthu, der var V-kandidat til Europaparlaments-valget. Derfor stemte han ikke på sit eget parti. Foto: Jeppe Bøje Nielsen, Scanpinx/arkiv

Tidligere V-kandidat til Europa-parlamentsvalget Jess Myrthu stemte i torsdags på et andet parti end Venstre.

Det fortæller han til DR:

- Jeg stod i stemmeboksen og måtte konstatere, at jeg for første gang i mange, mange år ikke satte mit kryds ved Venstre eller en Venstre-kandidat. Så jeg satte krydset et andet sted, siger Jess Myrthu til DR.

Han siger, at han tager afstand fra Venstres udmelding midt i valgkampen om at støtte Storbritanniens ønske om genforhandlinger med EU om fortsat medlemskab. Målet er at sikre, at EU ikke udvikler sig til en social union. Det peger hen imod, at det skal være sværere for udenlandske EU-borgere at optjene ret til velfærdsydelser som dagpenge eller børnepenge.

Men Jess Myrthu er ikke enig i linjen og siger, at han savnede udmeldinger under valgkampen.

- Jeg mener ikke, at vi skal gå i hælene på Storbritannien, og da slet ikke på grund af Dansk Folkeparti. Selvom de ikke længere er direkte EU-modstandere, så er de jo i høj grad skeptiske. Der manglede jeg fuldstændig klare udmeldinger, og dem kunne jeg ikke få, siger han til DR.

Kilde: DR

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.