Tidligere tyv røber: Sådan undgår du indbrud

Den aarhusianske stortyv Robert Nyborg er hoppet over på den rigtige side af loven og hjælper nu andre med at holde tyvene fra døren.
Solide døre gør indbrudstyvens arbejde sværere.
Solide døre gør indbrudstyvens arbejde sværere. Colourbox (arkivfoto)

Han plejede at være en samvittighedsløs stortyv. Aarhus og det øvrige Østjylland var hans foretrukne jagtområde. Han skønner selv, at han har brudt ind i et par hundrede østjyske hjem.

Men i dag har Robert Nybog lagt kriminaliteten - og stofferne - på hylden. Han har sit eget vagtfirma og holder for Tryg-fonden foredrag om, hvordan man undgår indbrud i hjemmet.

Aarhus Stiftstidende har bedt den tidligere indbrudstyv liste op, hvordan man bedst undgår at blive ribbet for værdier derhjemme. Og det er slet ikke så svært:

"En tyv slår altid til det sted, hvor det er nemmest. Og det nemmeste sted er det sted, hvor han kan bryde ind uden at blive set. Og hvor han hurtigt kan komme ind," siger han til Aarhus Stiftstidende.

Klip hækken

Han råder derfor hus-ejerne til ikke at have steder ved deres bolig, hvor tyven kan "arbejde" i fred. Klip hækken ned og forsyn den mørke bagside af huset med kraftige lamper, der tænder automatisk. Det vil i sig selv få mange tyve til at vælge andre boliger.

Han siger videre, at det gælder om at gøre det så svært som muligt for tyven at bryde ind. Hvis han ikke i forvejen ved, at der gemmer sig store værdier indenfor, vil han vælge et andet hus, hvis det bliver for bøvlet at komme ind.

Lys-trick virker ikke

Solide døre med gode låse, ekstra hasper til vinduerne og vindueslister med 'envejsskruer' er vejen frem, mener den eks-kriminelle, der til gengæld ikke giver så meget for tyverialarmer. Hvis der ikke er andre huse tæt på, har tyve nemlig ikke noget imod, at alarmen hyler, for de ved, at det tager tid for vagtfolkene at komme.

Robert Nyborg afliver det gamle trick med at lade lys være tændt. Det trick gennemskuer de fleste tyve, siger han.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.