Tidligere toppolitiker får nyt job i Nordjylland

Lene Espersen er udpeget som bestyrelsesformand for Aalborg Universitet.
50-årige Lene Espersen føjer titlen bestyrelsesformand til visitkortet.
50-årige Lene Espersen føjer titlen bestyrelsesformand til visitkortet.
Foto: Scanpix/arkiv

Det bliver et kendt ansigt, som 1. juli sætter sig for bordenden i bestyrelsen for Aalborg Universitet.

Den tidligere konservative formand og minister Lene Espersen er nemlig valgt til at overtage formandsposten efter Lars Bonderup Bjørn, der har været formand siden 1. februar 2010.

Det oplyser Aalborg Universitet (AAU) i en pressemeddelelse.

Lene Espersen forlod Folketinget i november 2014 og er i dag direktør for brancheorganisationen Danske Arkitektvirksomheder.

Aalborg Universitet skriver desuden i pressemeddelelsen, at Lene Espersen med sit indgående kendskab til nationale politiske beslutningsprocesser, kombineret med stor forståelse for nordjyske forhold, håber at kunne bidrage til at styrke AAU’s position i samfundet og verden.

- Vi går jo et efterår i møde, hvor der vil ske meget på den uddannelsespolitiske front. Der kommer en bevillingsreform, og der er fokus på, hvordan universiteterne skal fungere i fremtiden. Her kan jeg bidrage med mit kendskab til de politiske processer og viden om universitetets rolle i Nordjylland, siger Lene Espersen.

Formand på hjemmebane

Hun er er født og opvokset i Hirtshals og gennem flere år valgt til Folketinget i den nordjyske storkreds. Hun nåede at sidde i Folketinget i godt 20 år – heraf 10 år på centrale ministerposter.

Lene Espersen blev i april udpeget som nyt eksternt medlem af AAU’s bestyrelse. Baggrunden er, at Lars Bonderup Bjørns medlemskab af bestyrelsen efter otte år udløber 30. juni.

Lene Espersens mandat som bestyrelsesmedlem løber frem til 30. juni 2020 med mulighed for genudpegning for yderligere fire år. Hun varetager i første omgang formandsposten i en to-årig periode.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.