Tidligere statsminister Anker Jørgensen er død

Tidligere statsminister Anker Jørgensen er søndag sovet stille ind med sine nærmeste omkring sig.
Anker Jørgensen var Danmarks statsminister fra oktober 1972 til december 1973 og igen fra februar 1975 til september 1982.
Anker Jørgensen var Danmarks statsminister fra oktober 1972 til december 1973 og igen fra februar 1975 til september 1982. Foto: Scanpix arkiv

Tidligere statsminister Anker Jørgensen er sovet stille ind med sine nærmeste omkring sig. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Socialdemokraterne søndag eftermiddag.

Mette Frederiksen udtaler i pressemeddelelsen:   

- Anker er ikke længere i blandt os. De ord skal vi have tid til at forstå. Det skal have tid til at synke ind. For på tværs af partiskel står Anker som en af de helt store mennesker i det 20. århundredes danmarkshistorie. Og han satte sig stærke spor. Så godt som alle i Danmark har et billede af, hvem Anker Jørgensen var. Fra de ældre generationer til de helt unge. Hvad enten man husker ham fra tiden som førstemand i fagbevægelsen. Siden som folketingspolitiker – og senere som statsminister. Eller man mindes ham som statsministeren alle danskere var på fornavn med. Som symbolet på det Danmark, vi alle har stærke følelser for. Og som vi holder af.

Anker Jørgensen var Danmarks statsminister fra oktober 1972 til december 1973 og igen fra februar 1975 til september 1982. Han var formand for Socialdemokraterne fra 1972 til 1987. 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.