Tidligere nyhedschef erkender sig skyldig i Se og Hør-sag

Både Aller Media A/S og tidligere nyhedschef vil i et retsmøde fredag erkende sig skyldige i Se og Hør-sagen.

I et retsmøde fredag i Retten i Glostrup vil tidligere nyhedschef Lise Bondesen erkende sig skyldig i Se og Hør-sagen. Det samme vil Aller Media A/S, skriver Jyllands-Posten.

Lise Bondesen er nu direktør og chefredaktør på Avisen.dk.

Københavns Vestegns Politi oplyste onsdag, at man har tiltalt otte personer i den såkaldte Se og Hør-sag, hvor kendte og kongeliges privatliv er blevet krænket. Desuden er der rejst tiltale mod Aller Media A/S.

Afgørelsen er truffet, efter at Københavns Vestegns Politis efterforskning har været forelagt Statsadvokaten i København og Rigsadvokaten.

Se og Hør-sagen opstod i foråret 2014 og er blevet kaldt den største skandale i nyere dansk mediehistorie.

I sagen skal en it-medarbejder hos IBM - kendt som tys-tys-kilden - have udnyttet sin adgang til Nets kreditkortsystemer til at indsamle oplysninger om kendte og kongeliges brug af kreditkort.

Oplysningerne skal Se og Hør have købt og udnyttet til at spore og skrive om kendte menneskers privatliv.

Aller Media A/S oplyste tidligere onsdag, at man vil betale den bøde, som retten når frem til er rimelig.

Lise Bondesens advokat minder om, at Lise Bondesen tidligere har erkendt, at hun kendte til brugen af den såkaldte tys-tys-kilde, der videregav ulovligt indhentede oplysninger fra sin arbejdsplads hos PBS/IBM til journalister på Se og Hør.

- Umiddelbart efter at sagen kom frem, så stod Lise frem og fortalte sin version af historien. Det har hun stået ved, når hun har været til afhøring hos politiet - at hun godt viste, at det der foregik, ikke var som det burde være, siger Christian Riewe.

Han regner derfor med, at sagen vil være afsluttet fredag, da tiltalen er meget lig den sigtelse, som Lise Bondesen tidligere har sagt, at hun i det væsentligste kan erkende.

Normalt bliver der ikke skrevet et anklageskrift i tilståelsessager, men det er der helt usædvanligt blevet gjort i denne sag.

- Nu er der kommet et anklageskrift, og det har vi ikke haft meget tid til at arbejde med, fordi vi fik det i dag. Men vi tænker stadig, at der kan være udsigt til, at vi kan være færdig med sagen for Lises vedkommende på fredag, siger han.

 

 

 

Otte tidligere Se og Hør-medarbejdere og mediehuset Aller er tiltalt i sagen om Se og Hørs uberettigede brug af personoplysninger:
Chefredaktørerne Henrik Qvortrup og Kim Henningsen
Udgiverdirektør og fungerende chefredaktør Per Ingdal
Jourhavende/Nyhedschef Lise Bondesen. Lise Bondesen er nu direktør og chefredaktør på Avisen.dk/UgebrevetA4.
Redaktionschef Kim Bretov
Journalisterne Kasper Kopping og Ken B. Rasmussen
En IBM-medarbejder, der ikke er stået frem og hvis navn ikke er oplyst

Lise Bondesen og Aller, der som virksomhed er tiltalt som "juridisk person" i sagen, har meddelt, at de ønsker at tilstå.
Kilde: Københavns Vestegns Politi/Ritzau

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.