Tidligere ministre tavse: Tier om det politiske ansvar i Skat

Enhedslisten vil placere et politisk ansvar for Skat. SF støtter kravet, V, og S tier, mens R er imod.
Skatteminister Karsten Lauritzen (V) præsenterede, fredag en redningsplan for Skat. Kun SF vil placere et politisk ansvar, mens Venstre, De Radikale og Socialdemokraterne tier.
Skatteminister Karsten Lauritzen (V) præsenterede, fredag en redningsplan for Skat. Kun SF vil placere et politisk ansvar, mens Venstre, De Radikale og Socialdemokraterne tier. Foto: Joachim Adrian/Polfoto

SF kræver - som det eneste parti med en tidligere skatteminister - en undersøgelse af, hvem der har det politiske ansvar for de problemer, der har plaget Skat i en årrække. Venstre og Socialdemokraterne tier, mens De Radikale er imod.

Enhedslistens skatteordfører, Rune Lund, beder statsrevisorerne lade Rigsrevisionen tjekke sagen. Men statsrevisorernes formand, SF's Peder Larsen, afviser.

- Det politiske skal vi ikke håndtere. Det må Folketinget ordne på sin vis. Det er ikke en del af vores arbejde, siger Peder Larsen.

Ritzau har søgt en kommentar fra tidligere skatteministre. SF's Holger K. Nielsen, henviser til SF's skatteordfører, Lisbeth Bech Poulsen.

- SF ønsker, at dette forløb skal kulegraves. Det har været gennem ti år. Vi har ikke lagt os fast på formen. Men det kunne måske være en kommissionsundersøgelse, siger Lisbeth Bech Poulsen.

De Radikales leder, Morten Østergaard (R) henviser til skatteordfører Martin Lidegaard.

- I praksis tror jeg desværre, at det vil være umuligt at placere et entydigt politisk ansvar. Det er forløbet over så mange år og skatteministre, siger Martin Lidegaard.

I 00'erne satte statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) en kurs om at slanke og centralisere Skat, mener han.

Erhvervsminister Troels Lund Poulsen (V) siger "nej tak" til en kommentar ligesom udenrigsminister Kristian Jensen (V), og forsvarsminister Peter Christensen(V) er i Grønland.

Socialdemokraternes Benny Engelbrecht henviser til sin skatteordfører, Jesper Petersen.

- Men du har siddet i stolen?.

- Ja, men det er nu engang vores skatteordfører, som udtaler sig om skattespørgsmål, siger Benny Engelbrecht.

Ritzau kunne ikke få fat i SF's Jonas Dahl, som nu er direktør for regionshospitalet i Randers, og Thor Möger Pedersen, som skiftede fra SF til Socialdemokraterne, hvor han er udviklingschef.

Blandt de omfattende problemer i Skat har været milliardsvindel med udbytteskat, inddrivelsessystemet EFI og fejlbehæftede ejendomsvurderinger.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.