Tidligere minister springer ud som bestsellerforfatter

Manu Sareen skriver, så det sprøjter. Til efteråret udkommer både en børnebog og en selvbiografi fra den tidligere radikale minister.
Manu Sareen satser på at få flere læsere til sine to kommende bøger end de godt 6.000 vælgere, der satte kryds ved ham til folketingsvalget.
Manu Sareen satser på at få flere læsere til sine to kommende bøger end de godt 6.000 vælgere, der satte kryds ved ham til folketingsvalget. Foto: Jens Nørgaard Larsen, Scanpix

Ved folketingsvalget i juni måned satte kun 6.168 radikale vælgere kryds ud for Manu Sareen, og dermed røg social- og integrationsministeren helt ud af Folketinget.

Til gengæld satser Manu Sareen på, at han får langt flere læsere end vælgere, for i øjeblikket skriver han på hele to bøger, der skal udkomme i efteråret.

-Jeg er i fuld gang med at skrive en selvbiografi og en børnebog. Begge bøger skal udkomme i efteråret, og jeg har deadline på børnebogen om et par uger, så der er gang i mange forskellige ting, siger Manu Sareen.

Men den 48-årige Manu Sareen lægger ikke skjul på, at der er vendt op og ned på det ellers travle politikerliv. Folketingsvalget var en stor nedtur for Radikale, der kun fik valgt otte mandater og mere end halverede sit stemmetal.

Livet blev skubbet i en ny retning

Til manges overraskelse fik Ida Auken flere personlige stemmer end Manu Sareen i København, og efter knap fire år på forskellige ministerposter røg han helt ud af Christiansborg. Det begræder han nu ikke, noterer han.

- Nogen gange kan ens liv også blive lidt konformt, hvis der ikke er nogen, der skubber til det i en anden retning.  Det har slidt at være i politik i 13 år, og selvfølgelig er det også helt vildt underligt ikke at være det mere. Men nu tager vi tingene, som de kommer, og lige nu har jeg så travlt med at skrive to bøger, siger Manu Sareen.

Den tidligere socialminister debuterede som børnebogsforfatter i 2006, og siden er det blevet til seks bøger i den berømte serie om indvandrerdrengen Iqbal Farooq. Derudover har han gendigtet et par af H.C. Andersens eventyr. Alene i bibliotekspenge går der cirka 150.000 kroner ind på lønkontoen hvert år.

Selvbiografi om indiske rødder og dansk politik

Selvbiografien, der udkommer på Politikens Forlag, har foreløbig arbejdstitlen ’Manu’, og her vil den indisk fødte forfatter blandt andet beskrive sin barndom på Amager, uddannelsen som socialpædagog og konfliktmægler samt de mange år som politiker både i Borgerrepræsentationen i København og i Folketinget.

Selvom Manu Sareen ikke blev valgt til Folketinget, er han stadig radikal folketingskandidat og aktiv i partiet. Og han har ikke tænkt sig at holde bøtte, når han er optaget af en sag, forsikrer han. Således kritiserer han nu overfor Avisen.dk, at Venstres integrationsminister Inger Støjberg vil indrykke annoncer i store europæiske aviser for at afholde flygtninge fra at søge til Danmark.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.