Tidligere minister: Forældre er egoistiske

Direktør Lene Espersen ved godt, hun bliver upopulær, når hun siger det, men hun synes ærlig talt, at for mange forældre i Danmarks er alt for egoistiske. Læs her, hvorfor.
Lene Espersen synes, at danske forældre skal bruge mere tid med deres børn
Lene Espersen synes, at danske forældre skal bruge mere tid med deres børn Scanpix

Hun har taget imod mange tæsk, da hun sad i Folketinget og det er da også en episode derfra, der har printet sig fast i nethinden, når ALT for damerne spørg, hvilken rejse Lene Espersen aldrig vil tage på igen.

Det er rejsen til Mallorca, hvor hun fik sønderlemmende kritik, fordi hun tog på ferie med sin familie og i stedet sendte en anden minister til et møde med Hillary Clinton i Canada.

LÆS OGSÅ: Pas på: Tandstikkere kan ødelægge dine tænder

Men når det er sagt, så vil den nu 49-årige direktør for Danske Arkitektvirksomheder gerne tale for, at danske familier bruger mere tid sammen.

- Der er mange forældre, der er egoistiske og skulle bruge noget mere tid med deres børn. Jeg er meget modstander af tvungen lektiecafé, og jeg bliver faktisk rimelig vred, når forældre siger, det er så dejligt praktisk, fordi så bliver de fri for at have noget med de lektier at gøre, siger hun til damebladet.

Det er helt forkert, synes direktøren. Hun mener, man som forældre skal interessere sig for sit barn og være der for dem. Det er vel derfor, man har fået dem.

LÆS OGSÅ: Tidspunkterne, hvor du bør have et engangsknald

En familie med gods i

Selv er Lene Espersen gift med manden Danny og sammen har de to drenge, og når tiderne har været hårde og kritikken stor, så har Lene fundet stor tryghed i sin mand, fortæller hun til ALT for damerne:

- …Den politiske verden har været hård, og der finder man virkelig ud af, om ens partner er der for en. Min mand har bare været så fantastisk.

LÆS OGSÅ: Banditten fra Badehotellet vinder fornem filmpris

Og ja, de har nok også måtte stå meget igennem, for Lene Espersen er bestemt en af dem, der har været både populær, men minsandten også været i stormvejr et par gange, indtil hun stoppede i Folketinget i 2011.

I dag lever hun en mere tilbagetrukket tilværelse i Dragør med familien og et job, der må være noget anderledes end livet som travl Folketingsmedlem og måske også mindre udsat.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.