Tidligere landsholdsstjerner havde firmaer i skattely

Marc Rieper og Brian Steen Nielsen havde selskaber i Panama og Caribien, viser lækkede dokumenter fra Panama.
"Jeg har ikke haft noget selskab, så jeg kan ikke hjælpe dig," siger tidligere landsholdsspiller Brian Steen Nielsen.
"Jeg har ikke haft noget selskab, så jeg kan ikke hjælpe dig," siger tidligere landsholdsspiller Brian Steen Nielsen. Foto: Scanpix/arkiv

De 11,5 millioner lækkede dokumenter fra advokatfirmaet Mossack Fonseca om firmaer i skattely i blandt andet Panama trækker nu tråde til dansk fodbold.

Ifølge dr.dk afslører dokumenterne, at de to tidligere landsholdsspillere Marc Rieper og Brian Steen Nielsen har haft selskaber i Panama og Caribien, mens de var bosiddende og skattepligtige i Danmark.

Selskaberne var styret af lokale stråmænd, men den reelle kontrol var hos henholdsvis Marc Rieper og Brian Steen Nielsen via fuldmagter.

Det er ikke ulovligt at oprette og eje selskaber i skattely, men ofte har den type konstruktioner været anvendt til at unddrage sig skat.

Begge de tidligere landsholdsspillere afviser dog, at de har haft firmaer i de omtalte lande.

- Jeg har ikke haft noget selskab, så jeg kan ikke hjælpe dig, siger Brian Steen Nielsen til dr.dk, som får nogenlunde samme svar fra Marc Rieper på sms.

- Jeg har aldrig haft nogen form for samarbejde med nogen eller noget i Panama. Hvordan vores navne er havnet der, er jeg ikke i stand til at hjælpe med, lyder det fra Rieper.

De lækkede dokumenter indeholder ellers underskrifter i forbindelse med firmaerne fra de tidligere landsholdsspillere.

Brian Steen Nielsen oprettede i 2002 selskabet Ress Star Team Inc. på De Britiske Jomfruøer, mens han boede i København og spillede i Malmö FF, mens Marc Rieper i 2007 efter sin karriereafslutning oprettede selskabet Bolsover Corp. i Panama.

Sidstnævnte nåede 61 landskampe for Danmark i 1990'erne. Brian Steen Nielsen fik 66 kampe i rødt og hvidt og var siden sportsdirektør i AGF i flere år frem til sin fyring i 2014.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.