Tidligere direktør hylder plejehjem: Tak for en enestående pleje!

Medierne flyder over med skrækhistorier om det danske sundhedsvæsen. Derfor fortæller Bjørn Albinus om den medmenneskelighed, hans far oplevede på et plejehjem i Skjern, før han gik bort.
Bjørn Albinus mener, at
medarbejderne på farens plejehjem fortjener alverdens ros.

Bjørn Albinus mener, at medarbejderne på farens plejehjem fortjener alverdens ros.

Foto: Henning Bagger/Scanpix/arkiv & Jens Nørgaard Larsen/Scanpix/modelfoto

Den tidligere direktør i kemikalievirksomheden Cherminova Bjørn Albinus starter sit læserbrev i Dagbladet Ringkøbing-Skjern med at fortælle, at dette er en historie fra det virkelige liv.

- I medierne hører vi den ene skrækhistorie efter den anden fra det danske sundhedsvæsen, formentlig fordi skrækhistorier har mere appel i medierne end historier om hverdagens helte i det danske sundhedsvæsen. Det er trist og umotiverende for de ansatte i sundhedsvæsenet, skriver Bjørn Albinus.

Hans far var på plejehjemmet Enghaven i Skjern i tre måneder, før han for knap en uge siden gik bort i en alder af 95. I tiden på plejehjemmet oplevede Bjørn Albinus, at skrækhistorierne om bureaukrati og papirnusseri i hvert fald ikke var nået til Skjern. I stedet oplevede han en tillidsfuld, respektfuld og kærlig pleje.

- Den enestående pleje og omsorg min far - og for den sags skyld vi påførerende med - har fået, vil aldrig kunne indpasses i et skema, der har som sit primære formål at dokumentere og sikre "value for money", skriver Bjørn Albinus i Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Tak til hverdagens helte

Bjørn Albinus slutter sit læserbrev af med at hylde et personale, der fyldte hans fars sidste tid med tryghed.

-  I er hverdagens helte. I synes formentlig selv, at I blot gør jeres pligt. Det gør I også, og netop derfor er I med til at gøre Danmark til et dejligt land, skriver Bjørn Albinus.

I sidste måned kunne man i Avisen.dk læse, hvordan Rune Munk Kristensen ligeledes hyldede plejehjemspersonalet. Den gang var det i Randers under parolen "Giv sosu'er det dobbelte i løn".

- Man kan uddanne professionelt og effektivt personale, og man kan implementere rutiner og vejledninger til at reducere fejl. Men man kan hverken blive uddannet eller autoriseret, som hjertevarm eller kærlig. Det kræver ild i sjælen, skrev Rune Munk Kristensen dengang hjertevarmende om det hårdtarbejdende personale på plejehjemmet Randers Kloster, der af de lokale bliver kaldt for "Beverly Hills for ældre". 

Bjørn Albinus har ikke ønsket at uddybe sit læserbrev overfor Avisen.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.