Tid til forårsrengøring: Sådan får du vinduerne rene

Det er blevet tid til forårsrengøring - også for dine vinduer. Her får du fem tips til de smukkeste vinduer.
Når forårssolen skinner, ses vinterens skidt med al tydelighed på vinduerne. Og så er det bare om at komme i gang ...
Når forårssolen skinner, ses vinterens skidt med al tydelighed på vinduerne. Og så er det bare om at komme i gang ... Scanpix

Det dejlige solskin giver en sådan trang til at vaske vinduer. Men det kan være en udfordring at få vinduerne så rene, som man ønsker. Eksperterne fra Magasinet Isabellas er klar med gode råd til dig, så dine vinduer er klar til at byde foråret velkomment.

Her er de fire bedst madblogs. Læs mere på isabellas.dk

1. Vælg den rigtige dag. Undgå at vaske vinduerne i direkte solskin, da det efterlader dine vinduer med striber.

2. Pas på kalken. Kog vandet, inden du går i gang, og lad det køle ned, inden du kommer sæbe i. Vær opmærksom på kalken i vandet, da det kan være årsag til striber. Brug evt. regnvand, da der kun er lidt kalk i regnvand.

Bliv en rigtig gør det selv kvinde. Læs mere på isabellas.dk

3. Brug opvaskemiddel. Bland dit vand op med en spsk. opvaskemiddel pr. fem liter vand og tilføj en deciliter husholdningseddike. Er dine vinduer meget fedtede, kan du tilføje en tsk. salmiakspiritus pr. liter vand. Hvis dine vinduer har fået en hård omgang over vinteren, skal du vise tålmodighed og skrubbe dem grundigt, inden du svinger skraberen.

4. Brug skraber. Når ruden er sæbet ind, tager du en vinduesskraber og kører vandret over ruden, mens du drejer i håndledet i et jævnt og hurtigt tempo. Husk at bruge rigeligt med vand, og tør gerne skraberen af med et viskestykke mellem hver bevægelse.

5. Avispapir. At bruge avispapir til vinduerne er et populært husråd. Krøl et stykke sort-hvid avispapir sammen og puds dit vindue helt rent.  Vask gerne dine vinduer fra ydersiden først. Men brug ikke glasrengøring på spray til udendørs vinduer - væskemængden er ikke tilstrækkelig til at rengøre ordentligt, og du kommer reelt blot til at køre skidtet rundt.

Eilen Anthoniussen , Isabellas.dk, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.