Thyra Frank tavs om højere pensionsalder

Den nyudnævnte ældreminister, Thyra Frank (LA), vil ikke forholde sig til regeringens planer om en højere pensionsalder.
"Det ligger ikke på mit område." Ældreminister Thyra Frank (LA) vil ikke svare på spørgsmål om regeringens planer om højere pensionsalder.
"Det ligger ikke på mit område." Ældreminister Thyra Frank (LA) vil ikke svare på spørgsmål om regeringens planer om højere pensionsalder. Scanpix

Med den nye trekløverregering har Danmark for første gang fået en selvstændig ældreminister.

Men den nyudnævnte ældreminister, Thyra Frank (LA), har ikke nogen holdning til, hvorfor ældre danskere skal blive længere på arbejdsmarkedet.

Avisen.dk mødte torsdag Thyra Frank og spurgte hende til regeringens planer om højere pensionsalder, som blandt andet Ældre Sagen har kritiseret.

Du er jo ældreminister. Det er ikke nogen hemmelighed, at hverken fagbevægelsen eller Ældre Sagen er begejstret for planen om at hæve tilbagetrækningsalderen. Hvorfor er det en god idé?

- Men ved du hvad. Det ligger ikke på mit område, lød det korte svar fra Thyra Frank.

På vej ned af trappen på Christiansborg drejede Thyra Frank i stedet sit svar over på sin nye titel som ældreminister i den blå trekløverregering.

- Jeg er glad for, at få lov til at få det her med i mit arbejdsforløb, og det ser jeg meget frem til. Tak skal du ha', sagde Thyra Frank og forlod Christiansborg uden at besvare flere spørgsmål.

Lidt senere tilbagetrækning

Thyra Frank var torsdag for første gang tilbage i folketingssalen som ny minister, da statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) holdt en tale med udgangspunkt i det nye regeringsgrundlag.

Heri understreges det under overskriften 'Lidt senere tilbagetrækning', at regeringen vil komme med et nyt oplæg om tilbagetrækning.

"Vi vil bede dem, der kan, om at blive lidt længere tid på arbejdsmarkedet. Personer, som er nedslidte, vil fortsat have gode muligheder for at trække sig tilbage," står der om regeringens forslag, der ventes præsenteret i det nye år.

Ikke alle kan klare det

Planen om senere tilbagetrækning er dog blevet mødt med hård kritik fra både fagbevægelsen og Ældre Sagen.

Danmark er allerede på vej til at få Europas højeste pensionsalder, understregede Ældre Sagens direktør, Bjarne Hastrup, da han tidligere på ugen kommenterede det nye regeringsgrundlag.

- Stadig flere seniorer bliver allerede i dag ved med at arbejde, selv om de kunne vælge at gå på folkepension. Og endnu flere vil gøre det fremover. Men det er ikke alle, der har helbred eller mulighed for det, og de vil blive hårdt ramt af, at der nu bliver endnu længere tid til folkepensionen, sagde Bjarne Hastrup.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.